Suroviny
- jahody 250 g
- citrón (šťáva i kůra) 1/2 plodu
- moučkový cukr 50 g
- smetana ke šlehání (33%) 150 ml
- vanilkový cukr 1 sáček
- mascarpone 100 g
- pistácie (na posypání)
Postup přípravy:
- Jahody očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Smíchejte je s citrónovou šťávou a moučkovým cukrem. Asi 2 lžíce dejte stranou na ozdobu. Zbytek v kastrůlku podlijte lžící vody, krátce povařte a rozmixujte na pyré.
- Smetanu vyšlehejte s citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku a smíchejte s mascarpone a polovinou jahodového pyré.
- Do skleniček plňte střídavě krém a čisté jahodové pyré. Povrch ozdobte ochucenými jahodami, které jste si dali stranou, a posypte nadrobno nakrájenými pistáciemi.
Další dobrůtka s jahodami, kterou byste rozhodně neměli vynechat. Pusťte si videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Panna cotta
Nebo mrkněte na další recepty do skleničky: