Vrstvený trifle dezert do skleničky s marinovaným jablíčkem

Moje hodnocení
3x

Den svatého Valentýna je považován za oslavu lásky a jak je známo, ta prochází hlavně žaludkem. Ukažte svým blízkým, že vám na nich záleží. Stačí k tomu drobnost, třeba vlastnoručně vyrobený lahodný vrstvený dezert ve skleničce. Nadýchaný piškotový dortík prokládaný svěžím mascarpone krémem a marinovanými jablky vyvolá v ústech explozi ovocných chutí.

4 porce
90 minut

Pomerančový sirup

  • čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva 200 ml
  • voda 100 ml
  • cukr krystal 150 g

Marinovaná jablíčka

Piškot

Krém

Postup přípravy

  1. Na sirup smíchejte pomerančovou šťávu, vodu a cukr a na mírném plameni nechte 30 minut probublávat. Měli byste získat asi 150 ml sirupu. Nechte jej vychladnout.
  2. Jablko nakrájejte na malé kostičky a smíchejte s pistáciemi, sirupem a citronovou šťávou. Nechte hodinu marinovat v lednici.
  3. Troubu předehřejte na 170 °C. V mixéru šlehejte vajíčko s cukrem, až zesvětlá a nabyde, poté tenkým pramínkem za stálého šlehání přilijte olej, podmáslí a vanilkový extrakt. Nakonec vmíchejte mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. Malý plech nebo pekáček vyložte pečicím papírem, těsto na něj rozetřete a pečte lehce dozlatova asi 15–20 minut. Nechte vychladnout.
  4. Na krém dejte do mixéru mascarpone, smetanu a cukr a rychle vyšlehejte tužší krém. Nakonec do něj zašlehejte i sirup a pomerančovou kůru.
  5. Z piškotu vykrájejte kolečka a do sklenic střídavě vrstvěte piškot pokapaný pomerančovým sirupem, krém a jablíčka. Dozdobte pistáciemi, kouskem pomeranče a HARIBO bonbony Bärchen-Pärchen.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Haribo


Přečtěte si také

Recepty