Vrstvený trifle dezert do skleničky s marinovaným jablíčkem
Zdroj: Haribo
Vrstvený trifle dezert do skleničky s marinovaným jablíčkem
Zdroj:
Haribo
Den svatého Valentýna je považován za oslavu lásky a jak je známo, ta prochází hlavně žaludkem. Ukažte svým blízkým, že vám na nich záleží. Stačí k tomu drobnost, třeba vlastnoručně vyrobený lahodný vrstvený dezert ve skleničce. Nadýchaný piškotový dortík prokládaný svěžím mascarpone krémem a marinovanými jablky vyvolá v ústech explozi ovocných chutí.
Postup přípravy
-
Na sirup smíchejte pomerančovou šťávu, vodu a cukr a na mírném plameni nechte 30 minut probublávat. Měli byste získat asi 150 ml sirupu. Nechte jej vychladnout.
-
Jablko nakrájejte na malé kostičky a smíchejte s pistáciemi, sirupem a citronovou šťávou. Nechte hodinu marinovat v lednici.
-
Troubu předehřejte na 170 °C. V mixéru šlehejte vajíčko s cukrem, až zesvětlá a nabyde, poté tenkým pramínkem za stálého šlehání přilijte olej, podmáslí a vanilkový extrakt. Nakonec vmíchejte mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. Malý plech nebo pekáček vyložte pečicím papírem, těsto na něj rozetřete a pečte lehce dozlatova asi 15–20 minut. Nechte vychladnout.
-
Na krém dejte do mixéru mascarpone, smetanu a cukr a rychle vyšlehejte tužší krém. Nakonec do něj zašlehejte i sirup a pomerančovou kůru.
-
Z piškotu vykrájejte kolečka a do sklenic střídavě vrstvěte piškot pokapaný pomerančovým sirupem, krém a jablíčka. Dozdobte pistáciemi, kouskem pomeranče a HARIBO bonbony Bärchen-Pärchen.
Vrstvený trifle dezert do skleničky s marinovaným jablíčkem 2
Zdroj: Haribo
Vrstvený trifle dezert do skleničky s marinovaným jablíčkem 2
Zdroj:
Haribo