Suroviny
- tvaroh (v kostce; ideálně tučný) 250 g
- tvaroh (odtučněný; v kelímku) 250 g
- máslo (rozpuštěné) 50 g
- smetana (dle použitých tvarohů a konzistence krému) 30–50 g
- čekankový sirup (příp. javorového; nebo moučkového cukru) 30–50 g
- mléčná čokoláda (kvalitní) 50 g
- hořká čokoláda (kvalitní) 30 g
- máslo 20 g
Postup přípravy:
- Oba tvarohy společně promíchejte ve středně velké míse. Rozpuštěné (ale ne horké) máslo přidejte k tvarohu a zašlehejte ručním šlehačem nebo metličkou.
- Dále dle konzistence krému přilijte smetanu. Pokud by byla směs hustější, přidejte smetany více, pokud bude krémovější, stačí smetany méně. Konzistence se liší podle typu použitého tvarohu a také značky.
- Tvarohový krém nakonec doslaďte čekankovým sirupem nebo klasickým moučkovým cukrem. Obě čokolády spolu s máslem rozpusťte na vodní lázni. Pokud byste použili pouze hořkou čokoládu, přidejte větší množství másla.
- Tvarohový krém vrstvěte do sklenic spolu s čokoládovou polevou. Uchovávejte v chladu.
TIPY OD MAMACHEF:
- Pro přípravu krému můžete samozřejmě využít i jiné tvarohy. Fungovat bude i tučný tvaroh v kelímku nebo naopak oba tvarohy polotučné. Krém bude ale lehce jiný jak chuťově, tak strukturou. Za sebe doporučuji držet se použití jednoho tvarohu v kostce a jednoho v kelímku. Tato kombinace zajistí to správnou „Míša strukturu“. Při zvolení obou tvarohů odtučněných to bude ale pořád fajn, jelikož se krém ještě doplňuje máslem a smetanou.
Další recepty pro milovníky Míša řezů:
- Mléčnou čokoládu do dezertu používám, protože spolu s máslem nezatuhne tak jako čokoláda hořká. I zde ale platí, že se konzistence bude lišit podle zvoleného druhu čokolády a výrobce. Pokud si chcete být jistí, že čokoláda ani do druhého dne neztuhne zpět, můžete množství másla navýšit. Nejlepší je ale dezert podávat ihned po přípravě, kdy máte konzistenci plně pod kontrolou
Milujete Míša řezy v různých podobách? Zkuste tyto odlehčené podle našeho videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE.