Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Markéta Princová

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Red Velvet do skleničky jako sladký dárek. Podívejte se na podrobný návod

Red Velvet ve skleničce

Red Velvet ve skleničce Zdroj: iStock

  • Zavřít
Red Velvet ve skleničce

Red Velvet ve skleničce Zdroj: iStock

Každého potěší výborný kousek něčeho sladkého, zvláště pokud je s láskou pečený a navíc hezký na pohled. V adventním čase připravte Red Velvet do skleničky. Každému, komu tento dezert nabídnete, od vás bude vyžadovat recept.

Seznam.cz banner

Skleničkový Red Velvet se hodí i jako malý dárek pro vaše blízké. Pokud se chystáte na návštěvu, sklenička skvělého minidortu je originální pozorností, kterou každý ocení.

Co budete potřebovat

  • formičky na muffiny
  • zavařovací sklenice s víčkem
  • mašli

Ingredience na korpus

  • 2½ šálku (300 g) hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžíce kakaa holandského typu
  • 1 lžička soli
  • ½ šálku (110 g) másla pokojové teploty
  • 1½ šálku (300 g) cukru krystal
  • 2 velká vejce pokojové teploty
  • ½ šálku (120 ml) rostlinného oleje
  • 1 lžička kvalitní červené potravinářské barvy (nejlépe gelové)
  • 1 šálek (225 g) podmáslí
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička destilovaného bílého octa
PRIMA TIP: Pokud nemáte po ruce podmáslí, můžete jej nahradit 1 šálkem mléka a 1 lžící citronové šťávy (nebo octa) smíchaných dohromady. Nechte směs 10 minut odležet, aby mléko zhoustlo.

Ingredience na krém

  • 250 g mascarpone
  • 250 g sýru Philadelphia nebo Lučina
  • 300 ml smetany na šlehání
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte košíčky na muffiny. V míse smíchejte mouku, jedlou sodu, kakao, sůl a dejte stranou.
  2. V druhé mixovací nádobě ručním nebo stolním mixérem s lopatkovým nástavcem míchejte na střední rychlost máslo a cukr 2 až 3 minuty do světlé nadýchané hmoty. Pak přidejte vejce a šlehejte, dokud se vše nespojí. Nakonec přidejte vanilku, olej a červené potravinářské barvivo, znovu vše dobře zamíchejte a dejte stranou.
  3. Do podmáslí vmíchejte ocet. Poté postupně přidejte a střídejte suchou směs s moukou a podmáslí, počínaje a konče moučnou směsí do máslové směsi. Poté vše znovu zamíchejte, dokud nevznikne celistvé těsto.
  4. Těsto rozdělte do připravených formiček na muffiny, každou naplňte do 2/3. Pečte asi 18 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.
  5. Nechte 5 minut upečené těsto vychladnout a poté jej přendejte na chladicí mřížku, aby zcela vychladlo.
  6. Než muffiny vychladnou, připravte krém. Smíchejte smetanový sýr a máslo v míse elektrického mixéru. Šlehejte na středně vysokou rychlost asi 2–3 minuty, dokud směs nebude dokonale hladká. Poté přidejte vanilkový extrakt. Postupně do krému zašlehejte cukr a sůl, dokud se úplně nezapracují.
  7. Jakmile cupcaky vychladnou, rozkrojte je na tři plátky. Nyní je začněte vrstvit do sklenic. Začněte dílkem muffinu a potě přidejte trochu krému. Poté opět přidejte druhý díl muffinu a krém, který zakryjte rozdrobeným posledním dílkem muffinu.

Hotový dezert vydrží v lednici klidně týden, v mrazáku půl roku.

Zdroj: bostongirlbakes, madebykristina

Markéta Princová

Autor článku

Markéta Princová

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky hrnek cukr dort sůl mouka Red Velvet ocet máslo formička dezert do skleničky muffin podmáslí

Návrhy pro vás

Krvavé sušenkové prsty – děsivě sladká chuťovka na Halloween Sladké

Krvavé sušenkové prsty – děsivě sladká chuťovka na Halloween

Pikantní kuřecí játra – rychlá asijská inspirace plná zeleniny a výrazných chutí Maso

Pikantní kuřecí játra – rychlá asijská inspirace plná zeleniny a výrazných chutí

Staročeský bác neboli liťák – bramborová buchta naslano s uzeným masem Recepty

Staročeský bác neboli liťák – bramborová buchta naslano s uzeným masem

Krvavé poháry s kaki a tvarohem – sladká odměna na Halloween Sladké

Krvavé poháry s kaki a tvarohem – sladká odměna na Halloween

Pomalu pečená krkovice se zelím a jablky – šťavnaté maso v podzimním kabátku Maso

Pomalu pečená krkovice se zelím a jablky – šťavnaté maso v podzimním kabátku

Zelňačka s dýní, houbami a uzeným – sytá a hustá polévka pro chladné dny Polévky

Zelňačka s dýní, houbami a uzeným – sytá a hustá polévka pro chladné dny

Zapečené vepřové přírodní řízky se sýrem – jednoduchá a šťavnatá lahůdka k obědu Maso

Zapečené vepřové přírodní řízky se sýrem – jednoduchá a šťavnatá lahůdka k obědu

Zamotaná jablková babka – vláčný kynutý moučník s voňavou jablečnou náplní Sladké

Zamotaná jablková babka – vláčný kynutý moučník s voňavou jablečnou náplní


Přečtěte si také

Novinky
Halloween. Jediný den v roce, kdy můžete připravit hrozné jídlo a strávníci vás pochválí

Halloween. Jediný den v roce, kdy můžete připravit hrozné jídlo a strávníci vás pochválí

Soutěžící
Klára Kyselová miluje pivo, spánek a lenošení

Klára Kyselová miluje pivo, spánek a lenošení

Novinky
Halloweenský speciál: sladkosti, káva, tematické frappuccino i akce plné jídla a pití

Halloweenský speciál: sladkosti, káva, tematické frappuccino i akce plné jídla a pití

Prostřeno!
Připravujeme Prostřeno! ze severní Moravy. Soutěžící se pustí do zelných salátů

Připravujeme Prostřeno! ze severní Moravy. Soutěžící se pustí do zelných salátů

Sladké
Krvavé sušenkové prsty – děsivě sladká chuťovka na Halloween

Krvavé sušenkové prsty – děsivě sladká chuťovka na Halloween

Prostřeno!
Prostřeno: Fofrccino sypané bílou čokoládou

Prostřeno: Fofrccino sypané bílou čokoládou

Prostřeno!
Prostřeno: Parmazánové rizoto s panenkou

Prostřeno: Parmazánové rizoto s panenkou

Prostřeno!
Prostřeno: Hráškový krém se slaninovými chipsy, domácími krutony a mátou

Prostřeno: Hráškový krém se slaninovými chipsy, domácími krutony a mátou

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce Těstoviny

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Sladké
Krvavé sušenkové prsty – děsivě sladká chuťovka na Halloween

Krvavé sušenkové prsty – děsivě sladká chuťovka na Halloween

Krvavé poháry s kaki a tvarohem – sladká odměna na Halloween Sladké

Krvavé poháry s kaki a tvarohem – sladká odměna na Halloween

Zamotaná jablková babka – vláčný kynutý moučník s voňavou jablečnou náplní Sladké

Zamotaná jablková babka – vláčný kynutý moučník s voňavou jablečnou náplní

Maso
Pikantní kuřecí játra – rychlá asijská inspirace plná zeleniny a výrazných chutí

Pikantní kuřecí játra – rychlá asijská inspirace plná zeleniny a výrazných chutí

Staročeský bác neboli liťák – bramborová buchta naslano s uzeným masem Recepty

Staročeský bác neboli liťák – bramborová buchta naslano s uzeným masem

Pomalu pečená krkovice se zelím a jablky – šťavnaté maso v podzimním kabátku Maso

Pomalu pečená krkovice se zelím a jablky – šťavnaté maso v podzimním kabátku

Maso
Pikantní kuřecí játra – rychlá asijská inspirace plná zeleniny a výrazných chutí

Pikantní kuřecí játra – rychlá asijská inspirace plná zeleniny a výrazných chutí

Staročeský bác neboli liťák – bramborová buchta naslano s uzeným masem Recepty

Staročeský bác neboli liťák – bramborová buchta naslano s uzeným masem

Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“ Zelenina

Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Zelňačka s dýní, houbami a uzeným – sytá a hustá polévka pro chladné dny

Zelňačka s dýní, houbami a uzeným – sytá a hustá polévka pro chladné dny

Bílá fazolová polévka s křupavou slaninou – krémová klasika s voňavým rozmarýnem a kapkou bílého vína Polévky

Bílá fazolová polévka s křupavou slaninou – krémová klasika s voňavým rozmarýnem a kapkou bílého vína

Hovězí vývar z oháňky s parmezánovými knedlíčky – hřejivá miska polévky do chladných dnů Polévky

Hovězí vývar z oháňky s parmezánovými knedlíčky – hřejivá miska polévky do chladných dnů

Předkrmy a chuťovky
Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři Přílohy

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo Předkrmy a chuťovky

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Vegetariánské
Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween Předkrmy a chuťovky

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Vegeburger s cuketou, avokádem a sýrem – lehká a svěží alternativa k masu Vegetariánské

Vegeburger s cuketou, avokádem a sýrem – lehká a svěží alternativa k masu

Sladké
Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu Sladké

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány Maso

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem Přílohy

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Proč Rusko prahne po Donbasu? Šest věcí, které je dobré o důležité ukrajinské oblasti vědět Poplach u Litvínova: Hoří skládka štěpky. Nevětrejte, apelují severočeští hasiči Hackeři ukradli 183 milionů hesel k Gmailu. Jednoduchým způsobem zjistíte, zda jste v ohrožení

prima-zeny

Na Miu začíná padat podezření. Marek se snažil Sofii předat skrytou zprávu Kotek bojuje s živly. Voda neteče z kohoutku, ale střechou. Realita je krutá, říká Mia po vyřazení Marka vydírá Danielu: Věřím jí na sto procent, tvrdí zrádkyně

prima-zoom

Vydírání podnikatelů v SSSR Umírají kvůli parmezánu telata? Vegetariány pobouřila receptura oblíbeného sýra Ukrajinský dron zničil ruskou superzbraň za miliardu. Záběry ukazují přesnou práci operátora

prima-fresh

Halloween. Jediný den v roce, kdy můžete připravit hrozné jídlo a strávníci vás pochválí Halloweenský speciál: sladkosti, káva, tematické frappuccino i akce plné jídla a pití Krvavé sušenkové prsty – děsivě sladká chuťovka na Halloween

prima-cool

Rocky měl zemřít na ALS Sydney Sweeney jako nová bondgirl? Její odpověď naznačuje mnohé Největší akční nářez roku? Trailer drsné rubačky s 292 samuraji je naprosto vypiplaný

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Jak se bydlelo za první republiky: Stavěly se luxusní vily, ale ne každý měl vlastní postel Šimonská chladna přinášejí sychravo. Co napoví počasí 28. října o Vánocích? Domácí likéry z šípků, jeřabin a trnek: Lahodné nápoje s léčivými účinky

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.