archiv kaki Persimon Bouquet

Chia pudink do skleničky s ovocem kaki

Moje hodnocení
4x

Tuto snídani s medově sladkým ovocem kaki vykouzlíte hravě během chvilky – stačí si vzpomenout ještě večer na chia semínka. Ráno pak stačí už jen pár minut na vaření a výborná a zdravá snídaně je hotová.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • kaki Persimon Bouquet 2 ks
  • mléko, může být i mandlové 200 ml
  • chia semínka 8 lžiček
  • třtinový cukr 1 lžička
  • med 1 lžička
  • mletá skořice 1 špetka

Postup přípravy

  1. Připravte chia pudink. Do větší uzavíratelné skleničky nalijte mléko, přidejte chia semínka a cukr. Uzavřete, promíchejte a nechte v chladu ideálně přes noc bobtnat. Sem tam ještě promíchejte.
  2. Druhý den nakrájejte kaki na kousky, větší část dejte do hrnce, přidejte med a skořici, podlijte troškou vody a vařte za neustálého míchání doměkka. Poté rozmixujte.
  3. Přendejte na dno dvou menších skleniček. Navrch rozdělte nabobtnalý chia pudink a ozdobte čerstvými kousky kaki a můžete vše ještě zlehka posypat chia semínky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv kaki Persimon Bouquet


Přečtěte si také

Recepty