Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jednoduchý nepečený cheesecake do skleničky
Pokud máte rádi cheesecake, tento tvarohový dezert si zamilujete! Je to totiž blesková verze, která je téměř bez práce a efekt je ohromný.
do 30 minut
3–4 porce
Suroviny (3–4 porce)
Drobenka:
Malinová vrstva:
- maliny 200–250 g
- cukr moučka 2 zarovnané lžíce
Tvarohová vrstva:
- plnotučný tvaroh 200 g
- najemno nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
- cukr moučka 2 zarovnané lžíce
- Mléko 3–4 lžíce
- čerstvá máta na ozdobu
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Drobenka: Rozehřejte troubu na 180 °C, u plynové na stupeň 4. Do rozdrcených sušenek vmíchejte máslo a směs nasypte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 5–10 minut nebo dokud sušenky nedostanou zlatavý nádech. Potom je vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
- Malinová vrstva: Nechte si stranou 3–4 celé maliny na ozdobu. Polovinu zbylých malin rozdrťte s práškovým cukrem a vmíchejte do druhé poloviny. Směs rozdělte do servírovacích sklenek.
- Tvarohová vrstva: Všechny ingredience vyšlehejte a přilévejte mléko tak, abyste dosáhli požadované konsistence. Lžící směs rozdělte do sklenek na malinovou vrstvu, posypte křupavou drobenkou a ozdobte celými malinami a mátovými lístky.
Převrácený cheesecake. Foto: isifa.com