Smažené vietnamské závitky Nem rán podle Gỗ Brno

Moje hodnocení
16x

Smažené závitky patří do stálého jídelního lístku snad všech vietnamských bister a restaurací. Výborná chuťovka, která slouží jako předkrm nebo náplast na malý hlad, ale s nudlemi a salátem se snadno promění i v hlavní chod. Tajemnství skvělé chuti se skrývá v náplni, kterou si každá restaurace připravuje podle svého. My tentokrát můžeme vyzkoušet závitky podle olíbeného bistra Gỗ Brno.

10 porcí
60 minut
asijská

Suroviny

  • mleté vepřové maso 100 g
  • nadrobno nakrájené syrové krevety 100 g
  • nastrouhaná kedlubna 50 g
  • nastrouhaná mrkev 50 g
  • sušené houby shiitake, namočené v horké vodě a nakrájené na malé kousky 10 g
  • sušené houby jidášovo ucho, namočené v horké vodě a nakrájené na malé kousky 10 g
  • skleněné nudle, namočené ve vodě cca 10 minut 25 g
  • cibule (cibule nakrájená najemno) 1 ks
  • česnek (česnek, prolisovaný) 3 stroužky
  • vejce 1 ks
  • mungo klíčky 200 g
  • rybí omáčka 1 lžička
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • rýžový papír 10 ks
  • pivo k namáčení rýžového papíru

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mleté vepřové maso a nasekané krevety. Dochuťte rybí omáčkou, solí a pepřem.
  2. Dále přidejte cibuli, česnek, nastrouhanou zeleninu, houby a skleněné nudle a vše důkladně promíchejte. Vmíchejte vejce a směs dejte na 10 minut odležet.
  3. Změkčete rýžový papír vlhkým hadříkem namočeným v pivu. Poté naberte lžíci náplně, dejte ji na okraj papíru a zabalte závitek (s přeloženými okraji dovnitř).
  4. V pánvi na středním plamenu rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Smažte jarní závitky, dokud nebudou zlatohnědé a křupavé.
  5. Jarní závitky podávejte s jemně pikantní omáčkou, kterou připravíte z rybí omáčky, vody, cukru, limetové šťávy, česneku a čerstvé chilli papričky.

Gỗ Brno - Pravá vietnamská kuchyně

V roce 2016 otevřela v centru Brna vietnamská restaurace Gỗ Brno. Ve vzdušném, světlém interiéru s otevřenou kuchyní najdete oázu se skvělým jídlem. V nabídce je hlavně kuchyně severního Vietnamu (Phở, Bún bò Nam Bộ, Bún chả atd.), ale ochutnáte zde i typické jídlo ze středního Vietnamu – pikantní polévku Bún bò Huế se 3 druhy masa nebo výtečnou Bún tôm – polévku s krevetami a citronovou trávou.

Běhounská 115/4, 602 00 Brno www.brnogo.cz

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Go Brno


Přečtěte si také

Recepty