Suroviny
- mleté vepřové maso 100 g
- krevety (nadrobno nakrájené syrové ) 100 g
- kedlubna (nastrouhaná ) 50 g
- mrkev (nastrouhaná) 50 g
- shiitake (sušené, namočené v horké vodě a nakrájené na malé kousky) 10 g
- Jidášovo ucho (sušené, namočené v horké vodě a nakrájené na malé kousky) 10 g
- skleněné nudle (namočené ve vodě cca 10 minut) 25 g
- cibule (nakrájená najemno) 1 ks
- česnek (prolisovaný) 3 stroužky
- vejce 1 ks
- naklíčené mungo 200 g
- rybí omáčka 1 lžička
- rýžový papír 10 ks
- pivo (k namáčení rýžového papíru)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V míse smíchejte mleté vepřové maso a nasekané krevety. Dochuťte rybí omáčkou, solí a pepřem.
- Dále přidejte cibuli, česnek, nastrouhanou zeleninu, houby a skleněné nudle a vše důkladně promíchejte. Vmíchejte vejce a směs dejte na 10 minut odležet.
- Změkčete rýžový papír vlhkým hadříkem namočeným v pivu. Poté naberte lžíci náplně, dejte ji na okraj papíru a zabalte závitek (s přeloženými okraji dovnitř).
- V pánvi na středním plamenu rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Smažte jarní závitky, dokud nebudou zlatohnědé a křupavé.
- Jarní závitky podávejte s jemně pikantní omáčkou, kterou připravíte z rybí omáčky, vody, cukru, limetové šťávy, česneku a čerstvé chilli papričky.
Smažené vietnamské závitky Nem rán podle Gỗ Brno 2 Zdroj: Go Brno
Gỗ Brno - Pravá vietnamská kuchyně
V roce 2016 otevřela v centru Brna vietnamská restaurace Gỗ Brno. Ve vzdušném, světlém interiéru s otevřenou kuchyní najdete oázu se skvělým jídlem. V nabídce je hlavně kuchyně severního Vietnamu (Phở, Bún bò Nam Bộ, Bún chả atd.), ale ochutnáte zde i typické jídlo ze středního Vietnamu – pikantní polévku Bún bò Huế se 3 druhy masa nebo výtečnou Bún tôm – polévku s krevetami a citronovou trávou.
Běhounská 115/4, 602 00 Brnowww.brnogo.cz
Go Brno