Suroviny
- rýžový papír
- mleté vepřové maso
- krevety
- mrkev 1 ks
- čínské zelí 1/3 hlávky
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- zázvor
- chilli papričky
- sójová omáčka
- řepkový olej
- sůl
- pepř
Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Postup přípravy
- Rýžové papíry vyndejte z obalu a přikryjte je vlhkou utěrkou, aby nevysychaly. Ve woku rozehřejte řepkový olej a orestujte na něm nakrájený česnek, nechte provonět a pak přidejte mleté vepřové maso. Dobře promíchejte. Osolte a opepřete.
- Zázvor, cibuli, mrkev a zelí nakrájejte na nudličky a postupně přidejte k masu. Na závěr dochuťte chilli papričkou a sójovou omáčkou.
- Náplň přendejte do mísy, wok umyjte a nechte v něm rozehřát větší množství oleje.
- Připravte si dva rýžové papíry na závitky, jeden překrojte napůl a položte na druhý papír tak, aby vzniklo dvojité dno. Na zdvojenou část nandejte náplň a navrch dvě krevety, které předem nařízněte. Papír složte k sobě ze všech stran, potřete škrobem rozpuštěným ve vodě a zarolujte.
- Závitky vložte do rozpáleného oleje, osmažte a vyndejte na papírový ubrousek, aby nasál přebytečný tuk.
- V kastrůlku ohřejte sójovou omáčku, přidejte nakrájenou chilli papričku a citronovou a limetovou šťávu.
- Přelijte do malé misky a podávejte se závitky.