Prima FRESH

Slavnostní hovězí pečeně ve stylu rostbífu

Moje hodnocení
2x

Klasický rostbíf, pečínka znalců, se vyznačuje křehkostí a šťavnatostí – je potřeba na něj zvolit správný kus masa a také ten správně odleželý či takzvaně uzrálý alespoň 3 týdny. Vzhledem k současné nabídce by to neměl být problém. Základní vlastností rostbífu je také to, že jeho hlavním chuťovým akordem je ten „hovězí“. Příprava rostbífu je pokládána za vyšší kuchařskou, ale máte-li správný kus masa, pak je to vlastně velmi jednoduché.

8 porcí
90 minut
anglická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Do pekáče postavte mřížku.
  2. Maso celé potřete olejem, solí, pepřem a česnekem, položte na mřížku a pečte 15 minut.
  3. Teplotu trouby snižte na 190 °C a maso pečte ještě 45 až 60 minut. Ideální je použití vpichového teploměru, když je teplota masa ve středu nejvyšší části mezi 55°C a 60 °C, je maso správně upečené, šťavnaté a uvnitř narůžovělé.
  4. Vyndejte z trouby, maso volně zakryjte alobalem a nechte ještě 10 minut odpočívat. Rostbíf se podává nakrájený na tenké plátky, například s pečenými bramborami.
PRIMA TIP: Rostbíf se málokdy spotřebuje celý a to, co zbude, je skvělým základem studených mís a obložených chlebíčků. Zastudena se často podává s různými jemnými omáčkami na základě majonézy a doplňuje třeba okurčičkami a křupavým pečivem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty