Najděte si recept
Na co máte chuť?

Roastbeef s celerovou remuládou
Šťavnatý, natenko nakrájený roastbeef je báječná pochotky, s kterou při svátečních setkáních s přáteli určitě zabodujete. Podávejte s výbornou remuládou z křehké zeleniny.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
Roastbeef:
Remuláda:
- menší celer 1 ks
- řapíkatý celer 4 řapíky
- bílé hrozny 1 hrst
Zálivka:
- dijónská hořčice 2 lžíce
- Med 2 lžíce
- olivový nebo řepkový olej 150 ml
- pár kapek citrónové šťávy
- sůl a čerstvě namletý pepř
K servírování:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu rozehřejte na 140 °C.
- Nízký roštěnec dobře osolte, opepřete, lehce potřete olejem a vložte do pekáčku. Ten pak následně vložte do rozehřáté trouby a pečte 40 minut.
- Vytvořte si zálivku smícháním dijonské hořčice, medu a olivového oleje. Je třeba ji dochutit šťávou z citrónu podle chuti, solí a pepřem.
- Celer očistěte, poté nakrájejte na tenké plátky a ty dále na cca 4-5cm tenké proužky. Řapíkatý celer nakrájejte také na tenké plátky. Dejte do mísy a dobře promíchejte se zálivkou, aby se dostala ke každému kousku.
- Hotový roastbeef vyndejte z trouby a nechte pár minut odpočinout. Pak ho ostrým nožem nakrájejte na tenké plátky.
- Na talíř naservírujte celerovou remuládu, roastbeef, tatarskou omáčku a chléb.
Roastbeef s celerovou remuládou , Foto: archiv Hellmann´s