Roastbeef
- hovězí roštěná (nízký roštěnec) 500 g
- sůl
- olej
- čerstvě namletý pepř
Remuláda
- celer (menší celer) 1 ks
- řapíkatý celer 4 řapíky
- hroznové víno (bílé hrozny) 1 hrst
Zálivka
- dijonská hořčice 2 lžíce
- med 2 lžíce
- olivový olej 150 ml
- citronová šťáva
- sůl
- čerstvě namletý pepř
K servírování
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na 140 °C.
- Nízký roštěnec dobře osolte, opepřete, lehce potřete olejem a vložte do pekáčku. Ten pak následně vložte do rozehřáté trouby a pečte 40 minut.
- Vytvořte si zálivku smícháním dijonské hořčice, medu a olivového oleje. Je třeba ji dochutit šťávou z citrónu podle chuti, solí a pepřem.
- Celer očistěte, poté nakrájejte na tenké plátky a ty dále na cca 4-5cm tenké proužky. Řapíkatý celer nakrájejte také na tenké plátky. Dejte do mísy a dobře promíchejte se zálivkou, aby se dostala ke každému kousku.
- Hotový roastbeef vyndejte z trouby a nechte pár minut odpočinout. Pak ho ostrým nožem nakrájejte na tenké plátky.
- Na talíř naservírujte celerovou remuládu, roastbeef, tatarskou omáčku a chléb.