Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pečený roastbeef podle Zdeňka Pohlreicha
Roastbeef je královské jídlo, z jehož přípravy má většina lidí takový respekt, že se do něj nikdy nepustí, a vy tak přítomné zcela okouzlíte. Trik je v tom, koupit kvalitní hovězí vysoký roštěnec a pak ho upéct dorůžova. Vyzkoušejte ultimátní recept Zdeňka Pohlreicha.
do 1,5 hodiny
4 porce
Nebojte se, že by byl syrový, teplotu zkontrolujte vpichovacím teploměrem a pokud ho nemáte, věřte, že roastbeef vždy chutná lépe upečený míň než propečený dosucha. Zdeněk Pohlreich díky tomuto roastbeefu dostal opušťák z vojny.
Suroviny (4 porce)
- vysoký roštěnec 600 g
- dijónská hořčice 150 g
- Olivový olej 150 ml
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Roštěnec očistěte, vrchní blánu nařízněte na kostičky. Potřete hořčicí a olejem a nechte nejméně 24 hodin marinovat.
- Troubu předehřejte na 140 °C. Maso osolte, opepřete a ze všech stran zprudka opečte na pánvi.
- Vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 60 minut tak, aby měl roštěnec ve středu 45–55 °C (teplotu zkontrolujte vpichovacím teploměrem).
- Vyjměte a nechte maso ještě 10 minut odpočinout. Nakrájejte na tenké plátky a podávejte s hořčicí nebo jen tak samotné.
Pečený roastbeef , Foto: Prostřeno bez servítků
PROSTŘENO BEZ SERVÍTKŮ
Nová kuchařka Zdeňka Pohlreicha obsahuje 88 osvědčených receptů české a francouzské kuchyně, které šéfkuchař restaurace Café Imperial a Divinis vaří téměř 20 let.
Oblíbené recepty doplňuje rozsáhlá autobiografie a postřehy ze života. Nejprodávanější šéfova kuchařka se po osmi letech dočkala redesignu, fotky Aleny Hrbkové tak krásně vyniknou, recepty doznaly úprav tak, aby postup zaručeně vedl k úspěchu.
Vydalo nakladateství Sevruga.