Suroviny
- vysoký roštěnec 600 g
- dijonská hořčice 150 g
- olivový olej 150 ml
- sůl
- pepř
Nebojte se, že by byl syrový, teplotu zkontrolujte vpichovacím teploměrem a pokud ho nemáte, věřte, že roastbeef vždy chutná lépe upečený míň než propečený dosucha. Zdeněk Pohlreich díky tomuto roastbeefu dostal opušťák z vojny.
Postup přípravy
- Roštěnec očistěte, vrchní blánu nařízněte na kostičky. Potřete hořčicí a olejem a nechte nejméně 24 hodin marinovat.
- Troubu předehřejte na 140 °C. Maso osolte, opepřete a ze všech stran zprudka opečte na pánvi.
- Vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 60 minut tak, aby měl roštěnec ve středu 45–55 °C (teplotu zkontrolujte vpichovacím teploměrem).
- Vyjměte a nechte maso ještě 10 minut odpočinout. Nakrájejte na tenké plátky a podávejte s hořčicí nebo jen tak samotné.
Vyzkoušejte i recept na hovězí tatarák podle Šéfa
Kompletní recept najdete ZDE