Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
Karolína Kamberská
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kokosové kuličky Rafaelo

Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Bramborový salát
Bramborový salát
Citronové crinkles
Citronové crinkles
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Roastbeef s pečenými bramborami a domácí tatarkou

Roastbeef s pečenými bramborami a domácí tatarkou

Roastbeef s pečenými bramborami a domácí tatarkou Zdroj: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

  • Zavřít
Roastbeef s pečenými bramborami a domácí tatarkou

Roastbeef s pečenými bramborami a domácí tatarkou Zdroj: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Moje hodnocení
20x

K domácímu roastbeefu se skvěle hodí malé křupavé brambory a především domácí tatarka, nad tu rozhodně není! :) Souhlasíte?

1 porce
60 minut
Seznam.cz banner

Suroviny

  • hovězí nízký roštěnec 1 kg
  • hořčice (ne hrubozrnná) 2 lžíce
  • worcesterová omáčka 4 lžíce
  • olej 6 lžic
  • máslo 1 lžíce
  • syrové brambory se slupkou (malé brambůrky s pěknou slupkou) 500 g
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Domácí tatarka

  • žloutek 2 ks
  • bílý vinný ocet 1 lžička
  • dijonská hořčice 1 lžička
  • slunečnicový olej 250 ml
  • citronová šťáva 2 lžičky
  • šalotka 2 ks
  • kyselé okurky 3 ks
  • kapary (malých) hrst
  • hladkolistá petržel hrst
  • sůl špetka
  • čerstvě namletý pepř

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

Odkaz

Karolína, domácí kuchařka

Všechny informace, videa a bonusové materiály k pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete ZDE!

Postup přípravy

  1. Roštěnec omyjte, odsajte vodu papírovou utěrkou a odkrájejte blány, je-li to třeba. V misce si promíchejte hořčici, worcester a polovinu oleje.
  2. Do očištěného masa vetřete ze všech stran sůl a pepř a pak ho potřete hořčičnou směsí, přetáhněte fólií a nechte nejméně hodinu odležet. Pokud si nejste jistí kvalitou a vyzrálostí masa, můžete ho takto nechat odležet klidně i dva dny předem – pak ale vynechte sůl a maso osolte až před pečením. Pokud se vám nelíbí tvar masa, můžete ho svázat do požadované “cihličky” kuchyňským provázkem.
  3. Když máte maso připravené, rozpalte troubu na 220 °C. Brambůrky očistěte, dejte je ve slupce předvařit na 15 minut do vroucí osolené vody a uvařené slijte.
  4. V pánvi rozehřejte zbylý olej, z masa setřete marinádu (nestresujte se, malé zbytky v záhybech mohou zůstat) a opečte ho prudce ze všech stran. Pak maso dejte do pekáčku, vložte do trouby, kolem něj nasypejte brambůrky. Jejich slupku můžete předtím potřít troškou oleje, ale není to nutné.
  5. Poté, co jste vložili pekáč do trouby, snižte teplotu na 200 °C (nebo v případě horkovzdušné trouby na 180 °C). Pečte 20–30 minut podle výšky masa.
  6. Pokud nepečete na horkovzduch, během pečení maso jednou otočte. Roastbeef nepodlévejte, maximálně ho můžete pár minut před dopečením přelít vypečenou šťávou či na něm nechat rozpustit trošku másla, což mu dodá pěknou barvu a chuť.
  7. Po upečení nechte asi 10–15 minut odležet, jen ho lehce zakryjte alobalem pro lepší udržení tepla, nikoliv však vzduchotěsně, aby maso mohlo dýchat. Pak ho nakrájejte přes vlákna na tenčí plátky. Správně upečený má být uprostřed krásně růžový.
  8. Domácí tatarka: Nejprve si připravte domácí majonézu. Všechny suroviny si vyndejte alespoň dvě hodiny předem z chladničky, aby se vám majonéza nesrazila – měly by mít pokojovou teplotu.
  9. Do mísy dejte žloutky, ocet, hořčici, sůl a pepř a metličkou vyšlehejte do jednolité hmoty. Do ní pak vkápněte (třeba pomocí lžičky, ať to máte lépe pod kontrolou) kapku oleje a zašlehejte ji metlou, dokud se úplně nevstřebá.
  10. Takto po jednotlivých kapkách postupujte, dokud vám nezačne vznikat světlejší jednolitá emulze. Později můžete klidně olej lít tenkým praménkem (a stále zašlehávat). Po několika minutách budete mít světlou pevnou majonézu.
  11. Zašlehejte do ní citronovou šťávu. Šalotky, okurky, kapary a petržel nasekejte najemno a pak po částech vmíchejte do majonézy. Ochutnejte – můžete ještě dosolit a dopepřit. Takto připravenou tatarku dejte rozležet do chladničky, nejlépe přes noc.
Karolína Kamberská

Zdroj receptu

Karolína Kamberská

Radost podle Karolíny Karolína Kamberská

Karolína Kamberská přichází hned se dvěma novinkami. Tou první je kuchařská kniha , druhou pak start jejího blogu nazvaného Radost podle Karolíny.

Kniha i blog přicházejí současně, protože je spojuje společné téma: „V poslední době se na mě z médií i sociálních sítí valí hromada zpráv, které mě zneklidňují a deprimují. Ale když vylezu před dům, dojdu na náměstí nebo odjedu někam na výlet, potkávám se s naprosto jinou realitou. Ve skutečném světě je mnohem víc radosti ze života, smíchu a bonvivánství. A já chci psát o tom, co přináší do života kouzlo.“

I proto se autorka v knize Každý den je svátek zaměřuje na sváteční recepty, které ale můžete snadno využít kdykoli ve všední den, když se vrátíte v podvečer domů unavení po náročném dni. Karolíniny návody jsou totiž praktické a vařit podle nich zvládnou i začínající kuchařky a kuchaři. 
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky maso sůl Prima Love majonéza roastbeef brambor

Návrhy pro vás

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři Ryby a mořské plody

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři

Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem Sladké

Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta Přílohy

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society Sladké

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Maso

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem Sladké

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem


Přečtěte si také

Ryby a mořské plody
Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři

Prostřeno!
Prostřeno: Dýňový krém ze zázvorem podle Katy

Prostřeno: Dýňový krém ze zázvorem podle Katy

Prostřeno!
Prostřeno: Dančí hřbet Wellington s bramborovým pyré

Prostřeno: Dančí hřbet Wellington s bramborovým pyré

Prostřeno!
Prostřeno: Pavlova podle Katy

Prostřeno: Pavlova podle Katy

Prostřeno!
Prostřeno: Švestky ve slaninovém kabátku

Prostřeno: Švestky ve slaninovém kabátku

Sladké
Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem

Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem

Přílohy
Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Soutěžící
Kateřina Kociánová jednou omylem zapálila špagety

Kateřina Kociánová jednou omylem zapálila špagety

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Sladké
Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem

Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem

Opilý František – čokoládový zákusek s ořechovou náplní a rumem Sladké

Opilý František – čokoládový zákusek s ořechovou náplní a rumem

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society Sladké

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society

Maso
Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Maso

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Ryby a mořské plody
Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři

Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu Recepty

Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem Recepty

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Polévky
Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl Polévky

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut Předkrmy a chuťovky

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Maso
Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Přílohy
Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem Zelenina

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Blažek: Babiš je jeden z nejúspěšnějších politiků. Kalousek si rýpl do slibu nového premiéra Zařaďte zpátečku. Proti Motoristům na životním prostředí demonstrovali studenti po celé ČR Legrační, naprosto to nechápu, diví se Klaus, proč Turek není na seznamu ministrů

prima-zeny

Jitka a Kateřina Bártů o vtipných momentech z natáčení: Skutečnými skalpely se herci pořezali Libor Bouček se nedokáže smířit se smrtí Hezuckého: Patriku, to se nemělo stát Bojoval a věřil v život. Nikola Hezucká odhalila diagnózu milovaného Patrika

prima-zoom

VIDEO: Nejmodernější válečná loď USA Vrtulník s 18 lidmi spadl po zásahu bleskem do ledového moře. O životě a smrti rozhodl výcvik posádky Rusko nemůže posílat do vesmíru kosmonauty. Poslední start zničil unikátní zařízení, videa ukazují škody

prima-fresh

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

prima-cool

Šílené anime sejmulo DiCapria Bude v dalších epizodách Vetřelce i Predátor? Tvůrce seriálu se nebál odpovědět Těším se na smrt. Guillermo del Toro vyrazil dech filmovým fanouškům

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Dům z filmu Sám doma: Jak dnes vypadá ikonické schodiště? 33 nejkrásnějších vánočních přání: Tradiční, veselá i ve verších Oživte tradici českého vaječňáku! Jak snadno připravit vaječný koňak?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.