Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
Karolína Kamberská
Pin it

Hit týdne

Další hity

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Tiramisu kuličky
Tiramisu kuličky
Pistáciové hvězdičky
Pistáciové hvězdičky
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Roastbeef s pečenými bramborami a domácí tatarkou

Roastbeef s pečenými bramborami a domácí tatarkou

Roastbeef s pečenými bramborami a domácí tatarkou Zdroj: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

  • Zavřít
Roastbeef s pečenými bramborami a domácí tatarkou

Roastbeef s pečenými bramborami a domácí tatarkou Zdroj: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Moje hodnocení
20x

K domácímu roastbeefu se skvěle hodí malé křupavé brambory a především domácí tatarka, nad tu rozhodně není! :) Souhlasíte?

1 porce
60 minut
Seznam.cz banner

Suroviny

  • hovězí nízký roštěnec 1 kg
  • hořčice (ne hrubozrnná) 2 lžíce
  • worcesterová omáčka 4 lžíce
  • olej 6 lžic
  • máslo 1 lžíce
  • syrové brambory se slupkou (malé brambůrky s pěknou slupkou) 500 g
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Domácí tatarka

  • žloutek 2 ks
  • bílý vinný ocet 1 lžička
  • dijonská hořčice 1 lžička
  • slunečnicový olej 250 ml
  • citronová šťáva 2 lžičky
  • šalotka 2 ks
  • kyselé okurky 3 ks
  • kapary (malých) hrst
  • hladkolistá petržel hrst
  • sůl špetka
  • čerstvě namletý pepř

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

Odkaz

Karolína, domácí kuchařka

Všechny informace, videa a bonusové materiály k pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete ZDE!

Postup přípravy

  1. Roštěnec omyjte, odsajte vodu papírovou utěrkou a odkrájejte blány, je-li to třeba. V misce si promíchejte hořčici, worcester a polovinu oleje.
  2. Do očištěného masa vetřete ze všech stran sůl a pepř a pak ho potřete hořčičnou směsí, přetáhněte fólií a nechte nejméně hodinu odležet. Pokud si nejste jistí kvalitou a vyzrálostí masa, můžete ho takto nechat odležet klidně i dva dny předem – pak ale vynechte sůl a maso osolte až před pečením. Pokud se vám nelíbí tvar masa, můžete ho svázat do požadované “cihličky” kuchyňským provázkem.
  3. Když máte maso připravené, rozpalte troubu na 220 °C. Brambůrky očistěte, dejte je ve slupce předvařit na 15 minut do vroucí osolené vody a uvařené slijte.
  4. V pánvi rozehřejte zbylý olej, z masa setřete marinádu (nestresujte se, malé zbytky v záhybech mohou zůstat) a opečte ho prudce ze všech stran. Pak maso dejte do pekáčku, vložte do trouby, kolem něj nasypejte brambůrky. Jejich slupku můžete předtím potřít troškou oleje, ale není to nutné.
  5. Poté, co jste vložili pekáč do trouby, snižte teplotu na 200 °C (nebo v případě horkovzdušné trouby na 180 °C). Pečte 20–30 minut podle výšky masa.
  6. Pokud nepečete na horkovzduch, během pečení maso jednou otočte. Roastbeef nepodlévejte, maximálně ho můžete pár minut před dopečením přelít vypečenou šťávou či na něm nechat rozpustit trošku másla, což mu dodá pěknou barvu a chuť.
  7. Po upečení nechte asi 10–15 minut odležet, jen ho lehce zakryjte alobalem pro lepší udržení tepla, nikoliv však vzduchotěsně, aby maso mohlo dýchat. Pak ho nakrájejte přes vlákna na tenčí plátky. Správně upečený má být uprostřed krásně růžový.
  8. Domácí tatarka: Nejprve si připravte domácí majonézu. Všechny suroviny si vyndejte alespoň dvě hodiny předem z chladničky, aby se vám majonéza nesrazila – měly by mít pokojovou teplotu.
  9. Do mísy dejte žloutky, ocet, hořčici, sůl a pepř a metličkou vyšlehejte do jednolité hmoty. Do ní pak vkápněte (třeba pomocí lžičky, ať to máte lépe pod kontrolou) kapku oleje a zašlehejte ji metlou, dokud se úplně nevstřebá.
  10. Takto po jednotlivých kapkách postupujte, dokud vám nezačne vznikat světlejší jednolitá emulze. Později můžete klidně olej lít tenkým praménkem (a stále zašlehávat). Po několika minutách budete mít světlou pevnou majonézu.
  11. Zašlehejte do ní citronovou šťávu. Šalotky, okurky, kapary a petržel nasekejte najemno a pak po částech vmíchejte do majonézy. Ochutnejte – můžete ještě dosolit a dopepřit. Takto připravenou tatarku dejte rozležet do chladničky, nejlépe přes noc.
Karolína Kamberská

Zdroj receptu

Karolína Kamberská

Radost podle Karolíny Karolína Kamberská

Karolína Kamberská přichází hned se dvěma novinkami. Tou první je kuchařská kniha , druhou pak start jejího blogu nazvaného Radost podle Karolíny.

Kniha i blog přicházejí současně, protože je spojuje společné téma: „V poslední době se na mě z médií i sociálních sítí valí hromada zpráv, které mě zneklidňují a deprimují. Ale když vylezu před dům, dojdu na náměstí nebo odjedu někam na výlet, potkávám se s naprosto jinou realitou. Ve skutečném světě je mnohem víc radosti ze života, smíchu a bonvivánství. A já chci psát o tom, co přináší do života kouzlo.“

I proto se autorka v knize Každý den je svátek zaměřuje na sváteční recepty, které ale můžete snadno využít kdykoli ve všední den, když se vrátíte v podvečer domů unavení po náročném dni. Karolíniny návody jsou totiž praktické a vařit podle nich zvládnou i začínající kuchařky a kuchaři. 
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky maso sůl Prima Love majonéza roastbeef brambor

Návrhy pro vás

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society Sladké

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Maso

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem Sladké

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec Vegetariánské
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli Sladké

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera Sladké

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem Nápoje

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem


Přečtěte si také

Novinky
Redakční test: Horkovzdušná fritéza je aktuální hit! Peče, smaží a ohřívá přesně, jak potřebujete

Redakční test: Horkovzdušná fritéza je aktuální hit! Peče, smaží a ohřívá přesně, jak potřebujete

Sladké
Opilý František – čokoládový zákusek s ořechovou náplní a rumem

Opilý František – čokoládový zákusek s ořechovou náplní a rumem

Soutěže Prostřeno!
Soutěžte s Prostřeno! o vánoční losy od Sazky (8. - 11. 12. 2025)

Soutěžte s Prostřeno! o vánoční losy od Sazky (8. - 11. 12. 2025)

Soutěžící
Kateřina Bejdáková chová v akváriu krevetky a kraby

Kateřina Bejdáková chová v akváriu krevetky a kraby

Sladké
Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society

Novinky
Kde vzniká káva, která doprovází na cestách miliony lidí? Vydali jsme se do maďarské Polgárdi

Kde vzniká káva, která doprovází na cestách miliony lidí? Vydali jsme se do maďarské Polgárdi

Maso
Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Maso
Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Sladké
Opilý František – čokoládový zákusek s ořechovou náplní a rumem

Opilý František – čokoládový zákusek s ořechovou náplní a rumem

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society Sladké

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem Sladké

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Maso
Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Recepty
Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem Recepty

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Polévky
Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl Polévky

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut Předkrmy a chuťovky

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Maso
Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel Přílohy

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha Přílohy

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Smrtící úder USA na údajné pašeráky drog: Trump má imunitu, kdo místo něj stane před soudem? Nejezděte na vánoční trhy do Prahy, varují v Německu turisty. Důvodem je epidemie žloutenky Turek v ohrožení? S operovanou páteří ministra dělat nejde, míní Kulidakis. Schmarcz to odmítl

prima-zeny

Libor Bouček se nedokáže smířit se smrtí Hezuckého: Patriku, to se nemělo stát Bojoval a věřil v život. Nikola Hezucká odhalila diagnózu milovaného Patrika Ranní show bez Patrika i Leoše odhalila, kdy bude oficiální poslední rozloučení

prima-zoom

Jak ubíhá čas na Marsu? Černobyl je bez ochrany? Obří kryt byl záměrně těžce poškozen a neudrží radioaktivitu Jedna z největších záhad světa se blíží k rozluštění? Nová šifra může rozlousknout Voynichův rukopis

prima-fresh

Redakční test: Horkovzdušná fritéza je aktuální hit! Peče, smaží a ohřívá přesně, jak potřebujete Opilý František – čokoládový zákusek s ořechovou náplní a rumem Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society

prima-cool

Simpsonovi 2 přichází se špatnou zprávou Co si Netflix koupil s Harrym Potterem, Pánem prstenů a Hrou o trůny? Seznam je obrovský Velké zúčtování je tady: venku je první trailer finální sezóny komiksového kultu

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Věnec z vánočních ozdob a ramínka rozzáří dveře i stůl Jalovec pomůže s trávením, hubnutím i kašlem. Jak ho bezpečně užívat? Med bojuje s viry i bacily. Objevte medový čaj a medovo-cibulový sirup

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.