návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jak na roastbeef podle FoodLover

Hodnoceno: 0x
4 porce
nad 2 hodiny
Jak na roastbeef
Autor: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ Jak na roastbeef
S tímto receptem se nemusíte přípravy roastbeefu vůbec bát. Odměnou vám bude šťavnaté a skvěle dochucené maso! :)

 

A co je před začátkem a během přípravy podstatné? Vyberte kvalitní hovězí maso, to je totiž základ. Zkuste nízký roštěnec nebo květovou špičku. Poté je potřeba maso souměrně svázat, aby drželo tvar a udržela se uvnitř šťáva.

Článek

Rumpsteak s medovou krustou Foto:

18 receptů na nejlepší hovězí steak

Když se řekne steak, každý si představí pořádný kus masa, nejlépe hovězího. Ovšem není steak jako steak!

Postup

  1. Maso osušte a svažte provázkem. Jakmile je správně svázané, opepřete, naolejujte, přidejte hořčici a worcestrovou omáčku. Pak nechte marinovat i několik dní a solte těsně před pečením (marinování je samozřejmě na vás).
  2. Opečte maso na pánvi ze všech stran, přendejte do pekáčku a pozvolna pečte na 140 °C, až teplota v mase dosáhne 60 °C, resp. asi o tři až pět stupňů méně, protože maso ještě mimo troubu dojde.
  3. Brambory omyjte, nakrájejte na osminky. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Přendejte na plech, zalijte olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte najemno nasekaný rozmarýn. Pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 20 minut.
  4. Mezitím si připravte tatarskou omáčku. Majonézu smíchejte s okurkami, šalotkou a najemno nasekanou pažitkou, dobře osolte, opepřete, zakápněte citronovou šťávou a lákem.
  5. Maso nakrájejte na tenké plátky (ideálně po úplném vychladnutí), podávejte s pečenými bramborami a tatarskou omáčkou. Nakonec posypte petrželkou.

Kdo je Foodlover.cz ?

FoodloverJmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, advokátní koncipientka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.