Suroviny
- ovesné vločky 3/4 hrnku
- bílé kysané zelí 100 g + trochu na ozdobu
- brynza 150–200 g
- cibule 1/2 ks
- máslo
- brambory 2 ks
- sůl
Postup přípravy
- Vločky nasypte do rendlíku, zalijte je dvojnásobným množstvím vody a lehce osolte. Když jsou vločky skoro hotové, přidejte k nim kysané zelí a po chvilce přisypte i brynzu. Vše dobře promíchejte a ještě trochu povařte.
- Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Na pánvi rozpusťte kousek másla a cibuli na něm opečte. Uvařené brambory nastrouhejte nahrubo.
- Hotové vločky dochuťte solí a rozdělte do misek. Navrch nasypte trošku kysaného zelí a nastrouhanou bramboru. Nakonec ozdobte opečenou cibulkou a podávejte.