Najděte si recept
Brynzová kaše se zelím

Suroviny (2 porce)
- Ovesné vločky 3/4 hrnku
- dobré kysané zelí 100 g + trochu na ozdobu
- ovčí brynza 150–200 g
- menší bílá cibule 1/2 ks
- kousek másla
- středně velké uvařené brambory 2 ks
- Sůl
Postup
- Vločky nasypte do rendlíku, zalijte je dvojnásobným množstvím vody a lehce osolte. Když jsou vločky skoro hotové, přidejte k nim kysané zelí a po chvilce přisypte i brynzu. Vše dobře promíchejte a ještě trochu povařte.
- Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Na pánvi rozpusťte kousek másla a cibuli na něm opečte. Uvařené brambory nastrouhejte nahrubo.
- Hotové vločky dochuťte solí a rozdělte do misek. Navrch nasypte trošku kysaného zelí a nastrouhanou bramboru. Nakonec ozdobte opečenou cibulkou a podávejte.
Brynzová kaše se zelím , Foto: Kubo Krížo / Bjukitchen
BJUKITCHEN: Kuchařka pro šťastné vaření
Nová kuchařka Bjukitchen je plná receptů, kuchařských tipů, strhující radosti a zajímavých tváří. Přináší návod, jak si najít v jídle zálibu a každodenní štěstí. „Při společném stolování nejde jen o to, jak nasytit žaludky, ale i o umění vychutnat si chvíle, kdy je lidem společně dobře,“ říká autorka Bára Karpíšková, jejíž radost ze života je nakažlivá.
Ač se svým mužem Tomášem Karpíškem (zakladatel sítě podniků Ambiente) navštívila nejvyhlášenější restaurace světa, zažila kulinářské výlety i vážné diskuse šéfkuchařů nad nejlepšími pokrmy, sama se doma snaží vařit „normálně“. Nemá ráda okázalost a to, když se věci berou příliš vážně. A tak s lehkostí uvaří i z obyčejných surovin, které klidně nakoupí v nejbližší večerce. Stačí jen zapojit fantazii!
„Bjukitchen odráží naše představy o způsobu vaření, který je smysluplný: jednoduchý, efektní, srozumitelný, zábavný a autentický. Výjimečnost receptů spočívá v nápadu, jak z běžného udělat dobré, ne v exkluzivních surovinách,“ dodává Bára.
Více informací najdete na www.bjukitchen.cz.