Suroviny
- uzené tofu (např. Smoked tofu Lunter) 180 g
- sójová omáčka 50 ml
- sladká chilli omáčka 50 ml
- solamyl 1 lžíce
- rostlinný olej 2 lžíce
- jarní cibulka 1 ks
- arašídy 1 hrstka
- koriandr (čerstvý)
- sezamová semínka
- jasmínová rýže (k podávání)
Postup přípravy
- Tofu důkladně osušte papírovými utěrkami a nakrájejte na malé kostky. Přisypte solamyl a promíchejte, aby se tofu rovnoměrně obalilo škrobem.
- Restujte na pánvi společně s nakrájenou jarní cibulkou, arašídy a koriandrem, až budou kostky tofu opečené dokřupava.
- Zalijeme sójovou a sladkou chilli omáčkou. Nechte převařit, aby se tekutina odpařila a vznikla lepkavá glazura, a následně podávejte s rýží ozdobené sezamovými semínky a lístky koriandru.
Vyzkoušejte také legendární kuřecí kung pao z restaurace Sia podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Vyhlášené kuřecí kung pao z restaurace Sia