Vaříme nebesky

Sladkokyselé kuře sweet and sour podle Besky

Moje hodnocení
4x

Kdo by nemiloval kousky masa obalené ve voňavé sladkokyselé omáčce? Tento hit čínských restaurací připravíte překvapivě snadno a v domácím provedení se může jednat i o relativně zdravé jídlo. Ideální ke sdílení.

4 porce
60 minut
čínská

Maso

Na obalení

Omáčka

K podávání

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na větší kostky do mísy, osolte je, opepřete a promíchejte. Do hrníčku rozklepněte vejce, přidejte mouku a promíchejte vidličkou. Přilijte k masu, promíchejte a nechte odležet v lednici 20 minut.
  2. V hlubokém talíři promíchejte škrob s moukou a obalte v nich kousky kuřete. V pánvi rozpalte olej a kuřecí kostky v něm osmažte, trvá to asi 10 minut. Po osmažení kostky přendejte na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.
  3. Připravte sladkokyselou omáčku. Sezamový olej smíchejte v misce s octem, sójovou omáčkou, kečupem a cukrem. Vlijte na pánev a na mírném stupni zahřívejte, míchejte a redukujte asi 6 minut. Přidejte nadrobno pokrájenou chilli papričku a smažené kousky kuřete a obalujte je ve směsi.
  4. Sladkokyselé kuře podávejte s rýží posypané jarní cibulkou pokrájenou na tenké proužky a semínky bílého sezamu.

Vyzkoušejte i recept na výtečné kuře kung pao z restaurace SIA

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Vaříme nebesky

Veronika Beskydiarová Vaříme nebesky

Kdo máte chuť nabrat novou svěží nálož inspirace od mladé našlápnuté ženy a dozvědět se i trošku víc o ní samé, neváhejte ani minutu! Tato knížka stojí za to a bude vás po čertech bavit!

Veronika Beskydiarová, přezdívaná Besky, ve své nové kuchařce představuje sadu jídel na doma, které si zamiluje snad každý. Nechybí tradiční česko-slovenská kuchyně, ale také ohnivá Asie, indická jídla, maso, steaky a ryby a co rozhodně nechybí, je sladké pečení, které má Veronika ze všeho nejradši. Kapitolu trefně nazvala Nebe.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty