Maso
- kuřecí prsa 800 g
- vejce 1 ks
- hladká mouka 50 g
- sůl
- bílý pepř (čerstvě namletý)
Na obalení
- kukuřičný škrob 100 g
- hladká mouka 50 g
- rostlinný olej 100 ml
Omáčka
- sezamový olej 2 lžíce
- ocet (bílý, neobarvený kvasný lihový ocet 10%) 120 ml
- sójová omáčka 3 lžíce
- kečup 80 g
- cukr krupice 150 g
- červené chilli papričky 1 ks
K podávání
- rýže (dušená)
- bílá sezamová semínka 1lžíce
Postup přípravy
- Kuřecí prsa nakrájejte na větší kostky do mísy, osolte je, opepřete a promíchejte. Do hrníčku rozklepněte vejce, přidejte mouku a promíchejte vidličkou. Přilijte k masu, promíchejte a nechte odležet v lednici 20 minut.
- V hlubokém talíři promíchejte škrob s moukou a obalte v nich kousky kuřete. V pánvi rozpalte olej a kuřecí kostky v něm osmažte, trvá to asi 10 minut. Po osmažení kostky přendejte na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.
- Připravte sladkokyselou omáčku. Sezamový olej smíchejte v misce s octem, sójovou omáčkou, kečupem a cukrem. Vlijte na pánev a na mírném stupni zahřívejte, míchejte a redukujte asi 6 minut. Přidejte nadrobno pokrájenou chilli papričku a smažené kousky kuřete a obalujte je ve směsi.
- Sladkokyselé kuře podávejte s rýží posypané jarní cibulkou pokrájenou na tenké proužky a semínky bílého sezamu.
Vyzkoušejte i recept na výtečné kuře kung pao z restaurace SIA
Kompletní recept najdete ZDE