Tofu
- tofu (tvrdé nebo středně tvrdé) 400 g
- kukuřičný škrob 1/3 hrnku
- vejce 1 ks
- rostlinný olej (na smažení)
Omáčka
- voda 3 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- ústřicová omáčka (vegetariánská) 1 lžíce
- rýžový ocet 1 lžíce
- kečup 2 lžíce
- cukr krupice 1 lžička
- kukuřičný škrob 1 lžička
Postup přípravy
- Tofu nakrájejte na asi 1cm plátky a poté je jemně osušte papírovými utěrkami. Přendejte je na tác nebo velký talíř. Do malé misky dejte kukuřičný škrob a do jiné misky rozšlehané vejce.
- V malé misce smíchejte ingredience na omáčku.
- Na velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni, dokud není horký. Jeden kousek po druhém obalujte tofu v kukuřičném škrobu z obou stran a poté je obalte v rozšlehaném vejci. Ihned přendejte na pánev. Smažte, dokud obě strany nezezlátnou. Orestované kousky tofu přendejte na velký talíř. V případě potřeby přidejte více oleje, dokud nejsou všechny kousky tofu osmažené.
- Do pánve přidejte omáčku a vařte, dokud nezhoustne. Přidejte zpět tofu. Velmi opatrně promíchejte, aby se tofu dobře obalilo. Přidejte jarní cibulku. Vše přendejte na talíř a podávejte horké s rýží jako hlavní jídlo.
PRIMA TIP: Před přípravou na pánvi je důležité, abyste plátky tofu jemně osušili papírovými utěrkami. To pomůže zbavit tofu přebytečné vlhkosti. Obalení v kukuřičném škrobu a poté v rozšlehaném vejci pomůže dosáhnout efektního křupavého povrchu, zatímco střed zůstane křehký. S pevným nebo velmi pevným tofu se mnohem lépe manipuluje a výsledek je skvělý. Se středně tuhým tofu se hůře manipuluje, aniž by se rozpadlo, ale poskytuje lepší kontrast mezi křupavým povrchem a jemným středem.
Vyzkoušejte recept na tofu s květákem a houbami shiitake podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE