redakce Prima FRESH

Křupavé tofu smažené na pánvi se sladkokyselou omáčkou v asijském stylu

Moje hodnocení
1x

Smažené tofu na pánvi je jednoduché domácí jídlo oblíbené v čínských domácnostech, které obsahuje masité kousky tofu s křupavým povrchem a sladkokyselou omáčkou. Spolu s rýží je to snadný a chutný způsob, jak připravit vegetariánské jídlo, které si všichni zamilují!

4 porce
30 minut
203 kcal
čínská

Tofu

Omáčka

Postup přípravy

  1. Tofu nakrájejte na asi 1cm plátky a poté je jemně osušte papírovými utěrkami. Přendejte je na tác nebo velký talíř. Do malé misky dejte kukuřičný škrob a do jiné misky rozšlehané vejce.
  2. V malé misce smíchejte ingredience na omáčku.
  3. Na velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni, dokud není horký. Jeden kousek po druhém obalujte tofu v kukuřičném škrobu z obou stran a poté je obalte v rozšlehaném vejci. Ihned přendejte na pánev. Smažte, dokud obě strany nezezlátnou. Orestované kousky tofu přendejte na velký talíř. V případě potřeby přidejte více oleje, dokud nejsou všechny kousky tofu osmažené.
  4. Do pánve přidejte omáčku a vařte, dokud nezhoustne. Přidejte zpět tofu. Velmi opatrně promíchejte, aby se tofu dobře obalilo. Přidejte jarní cibulku. Vše přendejte na talíř a podávejte horké s rýží jako hlavní jídlo.
PRIMA TIP: Před přípravou na pánvi je důležité, abyste plátky tofu jemně osušili papírovými utěrkami. To pomůže zbavit tofu přebytečné vlhkosti. Obalení v kukuřičném škrobu a poté v rozšlehaném vejci pomůže dosáhnout efektního křupavého povrchu, zatímco střed zůstane křehký. S pevným nebo velmi pevným tofu se mnohem lépe manipuluje a výsledek je skvělý. Se středně tuhým tofu se hůře manipuluje, aniž by se rozpadlo, ale poskytuje lepší kontrast mezi křupavým povrchem a jemným středem.

Vyzkoušejte recept na tofu s květákem a houbami shiitake podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty