Speciály

Sbírka receptů na známá italská jídla, v kterých využijete starší pečivo

Pokud vám doma zbude chléb nebo pečivo, které jste nestihli sníst začerstva, inspirujte se italskou kuchyní, která má v zásobě spoustu slavných receptů, kde tato surovina vynikne.

Asi nejznámější italský recept ze staršího chleba je bruschetta (čti brusketa). Jsou to vlastně menší topinky z bílého itaského chleba nebo ciabatty, nejčastěji s nasekanými rajčaty s olivovým olejem a česnekem. Bruschettu lze ale ozdobit různými dobrotami a je to ideální předkrm pro větší i menší společnost.

Dalším oblíbeným jídlem je salát panzanella, což je vlastně směs voňavé letní zeleniny v hlavní roli s rajčaty, který korunují krutony z opečeného natrhaného chleba.

Starší pečivo se používá i k zahuštění polévek, jako je ribolita s fazolemi nebo hustá rajčatová polévka pappa al pomodoro.

Využijte starší chléb a připravte si báječná italská jídla:

Recepty