Křupavá bruschetta se salsicciou a mozzarellou

Moje hodnocení
2x

Perfektní chuťovka nebo rychlá svačinka pro milovníky italských chutí. Bruschetta bývá servírovaná často jako předkrm a vždy stojí za to! Můžete si ji vychutnat v kombinaci s rajčaty, ale dnes jsme zvolili trochu masitější verzi. Křupavá bruschetta s italskou salsicciou a mozzarellou. Dobrou chuť!

2 porce
30 minut
italská

Suroviny

  • starší chléb či bageta
  • klobáska salsiccia 150 g
  • mozzarella filone 150 g
  • snítka rozmarýnu
  • šalvěj 2 lístky
  • špetka černého pepře

Postup přípravy

  1. Mozzarellu nakrájejte na kostičky.
  2. Chléb či bagetu nakrájejte na osm plátků.
  3. Rozmarýn a šalvěj pokrájejte nadrobno a salsicciu na malé kousky.
  4. Tu pak dejte do pánve, přidejte bylinky, špetku černého pepře a opékejte.
  5. Jakmile je hotová, přesuňte ji do mísy k mozzarelle a vše promíchejte.
  6. Směs naneste na plátky chleba, dejte je na plech a vložte do trouby rozehřáté na 200 °C.
  7. Pečte, až bude povrch dozlatova. Ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty