Suroviny
- chléb (starší či bageta)
- klobásy salsiccia 150 g
- mozzarella (filone) 150 g
- rozmarýn snítka
- šalvěj 2 lístky
- černý pepř špetka
Postup přípravy
- Mozzarellu nakrájejte na kostičky.
- Chléb či bagetu nakrájejte na osm plátků.
- Rozmarýn a šalvěj pokrájejte nadrobno a salsicciu na malé kousky.
- Tu pak dejte do pánve, přidejte bylinky, špetku černého pepře a opékejte.
- Jakmile je hotová, přesuňte ji do mísy k mozzarelle a vše promíchejte.
- Směs naneste na plátky chleba, dejte je na plech a vložte do trouby rozehřáté na 200 °C.
- Pečte, až bude povrch dozlatova. Ihned podávejte.
Křupavá bruschetta se salsicciou a mozzarellou 1 Zdroj: archiv La Formaggeria