návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Polévka ribollita

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Polévka ribollita
Spouštím video za 5s.
Polévka ribollita je slavná toskánská pochoutka z chleba, fazolí a zeleniny. Vyzkoušejte recept podle šéfa, máme pro vás i video!

Postup

  1. Zeleninový vývar přiveďte k varu a přidejte mrkev, petržel a bramboru nakrájenou na kostičky. Osolte a opepřete a nechte povařit. Po chvíli postupně přisypte vařené bílé fazole, část rajčat zbavených slupky, řapíkatý celer a cibuli nakrájenou najemno.
  2. Na závěr vložte černou kapustu a nechte změknout.
  3. Na dno talíře rozlámejte chleba, pokapejte olejem, přidejte zbytek krájených rajčat, zalijte uvařenou polévkou a posypte nastrouhaným parmazánem. Potom ještě zakápněte olivovým olejem a podávejte.

Polévka ribollita Foto:

Polévka ribollita Foto: Polévka ribollita, foto: Vlado Kníž

 

Sledujte celou epizodu

Související témata: Polévky , Italská kuchyně