Marco Giampaoli

VE VARU: Italský salát Panzanella s krutony ze zbylého chleba podle Marca Giampaoliho

Moje hodnocení
4x

Chleba se v nesčetných podobách peče snad v každém koutě naší planety. A všude je vnímán jako něco posvátného, jako boží dar. I proto snad ve všech kuchyních světa existují recepty, jak zužitkovat starší chléb. Ve dvanácté epizodě Ve varu šéfkuchař Marco Giampaoli ukázal recept na tradiční italský salát, ve kterém hlavní roli hrají křupavé chlebové krutony, které krásně nasáknou dresink i šťávu z rajčat.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Červenou cibuli nakrájejte na tenké proužky a v rendlíku zavařte ocet s cukrem a vložte do něj cibuli. Po zavaření nechte vychladit v nálevu.
  2. Na středně rozpálené pánvi na olivovém oleji opečte dozlatova na větší kostičky nakrájený starší chléb.
  3. Všechnu zeleninu nakrájejte a dejte do misky. Dochuťte olivovým olejem, černým pepřem a na proužky nakrájenou bazalkou (část nechte na ozdobu). Opečený chléb vmíchejte do salátu těsně před servírováním, aby se úplně nerozmočil. Přidejte cibuli, v případě potřeby také sůl.
  4. Nandejte do talíře, dozdobte bazalkou, a ještě zakápněte olivovým olejem.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Upečte pravý italský chléb Pane pugliese podle návodného videoreceptu

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marco Giampaoli


Přečtěte si také

Recepty