Suroviny
- salátová okurka 500 g
- rajče (san marzano) 250 g
- rajče (datterino ) 125 g
- rajče (cuore di bue) 125 g
- červená cibule (tropea ) 1 ks
- italský chleba (starší) 2 krajíce
- bazalka 3 snítky
- červený vinný ocet 100 ml
- cukr krupice 100 g
- extra virgin olivový olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Červenou cibuli nakrájejte na tenké proužky a v rendlíku zavařte ocet s cukrem a vložte do něj cibuli. Po zavaření nechte vychladit v nálevu.
- Na středně rozpálené pánvi na olivovém oleji opečte dozlatova na větší kostičky nakrájený starší chléb.
- Všechnu zeleninu nakrájejte a dejte do misky. Dochuťte olivovým olejem, černým pepřem a na proužky nakrájenou bazalkou (část nechte na ozdobu). Opečený chléb vmíchejte do salátu těsně před servírováním, aby se úplně nerozmočil. Přidejte cibuli, v případě potřeby také sůl.
- Nandejte do talíře, dozdobte bazalkou, a ještě zakápněte olivovým olejem.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
VE VARU: Italský salát Panzanella s krutony ze zbylého chleba podle Marca Giampaoliho Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Italský salát Panzanella s krutony ze zbylého chleba podle Marca Giampaoliho Zdroj: FTV Prima
Upečte pravý italský chléb Pane pugliese podle návodného videoreceptu