Suroviny
- cuketa 200 g
- olivový olej 3 lžíce + 3 lžíce (na zálivku)
- pečivo (starší pečivo (chléb, bageta, houska)) 300 g
- jarní cibulka
- petrželka (hrst petrželky)
- zelené olivy (hrst zelených oliv)
- citronová šťáva (šťáva z poloviny citronu)
- sůl (sůl a pepř)
Postup přípravy
- Cuketu nakrájejte na plátky silné asi 1/2 cm, osolte a na oleji opečte dozlatova z obou stran.
- Cuketu vyndejte z pánve a na zbylém tuku opečte dokřupava na kousky nakrájené nebo natrhané pečivo společně s jarní cibulkou na kolečka.
- Pečivo přidejte k cuketě, přisypte nasekanou petrželku a olivy.
- V misce promíchejte 2 lžíce oleje s citronovou šťávou, špetkou soli a pepře.
- Nalijte na salát, promíchejte a podávejte.