reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Bruschetta s kalamáry
Autor: archiv FTV Prima Bruschetta s kalamáry

Bruschetta s kalamáry

Hodnoceno: 0x
Bruschetta je vlastně taková italská topinka. Klasicky se podává s rajčaty a česnekem, v tomto případě ji Zdeněk Pohlreich v nové řadě pořadu Rozpal to, šéfe! doplnil o čerstvé kalamáry připravené na grilu.
do 30 minut

Všechny epizody, bonusové materiály a informace o pořadu najdete v tomto odkazu: 

reklama

reklama

Postup

  1. Plátek chleba z obou stran potřete olivovým olejem a dejte stranou.
  2. Kalamáry odřízněte těsně pod očima, vytáhněte vnitřek a odstraňte kost z těla i z uříznutých chapadýlek. Pak kalamáry nařízněte a odstraňte vše, co v nich zůstalo. Kůži oškrábejte. Dokonale očištěné kalamáry dejte také stranou.
  3. Chleba opečte na grilu z obou stran do křupava. Mezitím nakrájejte rajčata na malé kousky. Šalotku nakrájejte nadrobno, smíchejte s rajčaty. Přidejte sůl, pepř, nasekanou bazalku a kapku olivového oleje.
  4. Kalamáry osolte, opepřete a na grilu plancha rychle opečte z obou stran na olivovém oleji. K hotovým nakrájeným kalamárům přidejte nasekanou hladkolistou petržel a trochu česneku.
  5. Na opečený chleba navrstvěte rajčata a na ně rozdělte kalamáry. Nakrájejte a podávejte. 

reklama

Související témata: bruschetta , Malá jídla , Italská kuchyně