Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bruschetta s kalamáry
Bruschetta je vlastně taková italská topinka. Klasicky se podává s rajčaty a česnekem, v tomto případě ji Zdeněk Pohlreich v nové řadě pořadu Rozpal to, šéfe! doplnil o čerstvé kalamáry připravené na grilu.
do 30 minut
Všechny epizody, bonusové materiály a informace o pořadu najdete v tomto odkazu:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Plátek chleba z obou stran potřete olivovým olejem a dejte stranou.
- Kalamáry odřízněte těsně pod očima, vytáhněte vnitřek a odstraňte kost z těla i z uříznutých chapadýlek. Pak kalamáry nařízněte a odstraňte vše, co v nich zůstalo. Kůži oškrábejte. Dokonale očištěné kalamáry dejte také stranou.
- Chleba opečte na grilu z obou stran do křupava. Mezitím nakrájejte rajčata na malé kousky. Šalotku nakrájejte nadrobno, smíchejte s rajčaty. Přidejte sůl, pepř, nasekanou bazalku a kapku olivového oleje.
- Kalamáry osolte, opepřete a na grilu plancha rychle opečte z obou stran na olivovém oleji. K hotovým nakrájeným kalamárům přidejte nasekanou hladkolistou petržel a trochu česneku.
- Na opečený chleba navrstvěte rajčata a na ně rozdělte kalamáry. Nakrájejte a podávejte.