návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Bruschetta s kalamáry

do 30 minut
Bruschetta s kalamáry
Bruschetta s kalamáry Autor: archiv FTV Prima
Bruschetta je vlastně taková italská topinka. Klasicky se podává s rajčaty a česnekem, v tomto případě ji Zdeněk Pohlreich v nové řadě pořadu Rozpal to, šéfe! doplnil o čerstvé kalamáry připravené na grilu.

Všechny epizody, bonusové materiály a informace o pořadu najdete v tomto odkazu: 

Postup

  1. Plátek chleba z obou stran potřete olivovým olejem a dejte stranou.
  2. Kalamáry odřízněte těsně pod očima, vytáhněte vnitřek a odstraňte kost z těla i z uříznutých chapadýlek. Pak kalamáry nařízněte a odstraňte vše, co v nich zůstalo. Kůži oškrábejte. Dokonale očištěné kalamáry dejte také stranou.
  3. Chleba opečte na grilu z obou stran do křupava. Mezitím nakrájejte rajčata na malé kousky. Šalotku nakrájejte nadrobno, smíchejte s rajčaty. Přidejte sůl, pepř, nasekanou bazalku a kapku olivového oleje.
  4. Kalamáry osolte, opepřete a na grilu plancha rychle opečte z obou stran na olivovém oleji. K hotovým nakrájeným kalamárům přidejte nasekanou hladkolistou petržel a trochu česneku.
  5. Na opečený chleba navrstvěte rajčata a na ně rozdělte kalamáry. Nakrájejte a podávejte. 
Související témata: bruschetta , Malá jídla , Italská kuchyně