Bruschetta je vlastně taková italská topinka. Klasicky se podává s rajčaty a česnekem, v tomto případě ji Zdeněk Pohlreich v nové řadě pořadu Rozpal to, šéfe! doplnil o čerstvé kalamáry připravené na grilu.
Všechny epizody, bonusové materiály a informace o pořadu najdete v tomto odkazu:
Postup přípravy
Plátek chleba z obou stran potřete olivovým olejem a dejte stranou.
Kalamáry odřízněte těsně pod očima, vytáhněte vnitřek a odstraňte kost z těla i z uříznutých chapadýlek. Pak kalamáry nařízněte a odstraňte vše, co v nich zůstalo. Kůži oškrábejte. Dokonale očištěné kalamáry dejte také stranou.
Chleba opečte na grilu z obou stran do křupava. Mezitím nakrájejte rajčata na malé kousky. Šalotku nakrájejte nadrobno, smíchejte s rajčaty. Přidejte sůl, pepř, nasekanou bazalku a kapku olivového oleje.
Kalamáry osolte, opepřete a na grilu plancha rychle opečte z obou stran na olivovém oleji. K hotovým nakrájeným kalamárům přidejte nasekanou hladkolistou petržel a trochu česneku.
Na opečený chleba navrstvěte rajčata a na ně rozdělte kalamáry. Nakrájejte a podávejte.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.
Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.