návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kuřecí panzanella

Hodnoceno: 0x
6–8 porcí
do 1,5 hodiny
Kuřecí panzanella
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Kuřecí panzanella
Panzanella je prostý italský salát z několika málo přísad, jimž dominují rajčata, a zužitkovávající zbylé pečivo. Dá se jíst mírně vlahý či vychladlý.

Jamie Oliver ho trochu vyšlechtil a povýšil na samostatné, solidní jídlo, aniž by se zpronevěřil italským chutím a správnému způsobu přípravy, s nímž panzanella stojí a padá..Tento nádherně barevný pokrm je ideální pro bohatý snídaňový stůl, brunch nebo jako lehká večeře do horkých dní.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Kuře potřete solí, pepřem a olejem, do dutiny vložte většinu bylinek, trochu rozmarýnu si ponechte stranou.
  2. Pečivo natrhejte na kousky a rozestřete po pekáči. Česnek rozeberte na stroužky, neoloupané je rozmáčkněte a promíchejte s kousky pečiva. Navrch položte kuře. Pečte ho asi 1 ½ hodiny, až bude propečené, pak vyndejte z trouby a nechte chvíli odpočívat.
  3. Rajčata nakrájejte na různě velké kousky. Polovinu nechte stranou a druhou dejte do mísy, promíchejte s polovinou lístků bazalky. Zbylé uchovejte na později. Do mísy přidejte oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli a vše důkladně zastříkněte octem. Rukama směs promíchejte a pomačkejte – potřebujete získat pestrou a trochu kašovitou směs. Ochutnejte ji a je-li třeba, osolte a opepřete ji. Přidejte 4 lžíce octa a 2 lžíce olivového oleje, pomelte trochou pepře a promíchejte. Přidejte většinu pečiva z pekáče a všechno dobře promíchejte.
  4. Přidejte vypeckované nasekané olivy, kapary, zbylá rajčata, zbylé pečivo a lístky bazalky. Zlehka vše promíchejte, posypte nasekanými lístky rozmarýnu, hoblinami parmazánu a podávejte s kousky kuřete.