Pangrattato
- chléb (starší ) 3 krajíce
- česnek 1 velký stroužek
- olivový olej 3 lžíce
Špenát
- listový špenát 750 g
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 3 lžíce
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Do nádoby mixéru na smoothie natrhejte chléb a přidejte oloupaný a nadrobno nakrájený česnek. Několika pulzy rozmixujte na strouhanku.
- V pánvi na středním stupni zahřejte olivový olej, vsypte chlebovou směs a za stálého míchání ji opékejte dozlatova.
- Špenát propláchněte a nechte okapat v cedníku. Pak ho nasekejte nahrubo. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Ve velké pánvi zahřejte olej a opékejte v něm 1 minutu plátky česneku dozlatova. Přidejte špenát a za častého míchání ho restujte do zavadnutí. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Dobře promíchejte.
- Stáhněte špenát z ohně a posypte opečenou strouhankou.
PRIMA TIP: Pokud vám pangrattato zbyde, uložte ho v uzavřené nádobě do chladničky a použijte na těstoviny, míchaná vejce nebo rizoto.