Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bruschetta s tuňákem, bazalkovým pestem a rajčatovou salsou
Bruscetta je italskou obdobou našich chlebíčků. S tím rozdílem, že základem jsou dokřupava opečené plátky z bílého chleba. Nejtradičnější jsou bruschetty s rajčaty a česnekem, ale můžete vsadit i na mnohem rafinovanější chuťovky. Třeba tyto chlebíky s tuňákem, pestem a salsou z čerstvých i sušených rajčat.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- tuňák s citronem a černým pepřem (Rio Mare) 3x 80 g
- ciabatta 8 plátků
- keříková rajčata (např. Kumato) 4 ks
- červená cibule 1 ks
- bazalkové pesto
- květy kapar 8 ks
- sušená rajčata 8 ks
- česnek 2 stroužky
- čerstvý tymián 1 snítka
- olivový olej 1 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Jednotlivé plátky ciabatty pokapejte olivovým olejem a opečte na předem zahřáté pánvi z obou stran dozlatova.
- Rajčata rozřízněte na čtvrtiny a odřízněte jádřinec. Poté nakrájejte na menší kostičky.
- Česnek nakrájejte společně se sušenými rajčaty a červenou cibulí najemno. Takto připravený základ na bruschettu orestujte na předem zahřáté pánvi.
- Přidejte citronového tuňáka, nakrájená rajská jablka na kostičky a květy kapar. Celou směs důkladně promíchejte.
- Opečenou ciabattu potřete bazalkovým pestem a postupně na jednotlivé plátky vrstvěte předem připravenou směs s tuňákem.
PRIMA TIP: Před konzumací bruschettu dozdobte lístky bazalky a pokapejte olivovým olejem. Pokud neseženete tuňáka s citronem a pepřem, použijte tuňáka v olivovém oleji a dochuťte směs čerstvou citronovou šťávou a čerstvě namletým pepřem.