zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bruschetta s tuňákem, bazalkovým pestem a rajčatovou salsou
Autor: Rio Mare Bruschetta s tuňákem, bazalkovým pestem a rajčatovou salsou

Bruschetta s tuňákem, bazalkovým pestem a rajčatovou salsou

Hodnoceno: 6x
Bruscetta je italskou obdobou našich chlebíčků. S tím rozdílem, že základem jsou dokřupava opečené plátky z bílého chleba. Nejtradičnější jsou bruschetty s rajčaty a česnekem, ale můžete vsadit i na mnohem rafinovanější chuťovky. Třeba tyto chlebíky s tuňákem, pestem a salsou z čerstvých i sušených rajčat.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Jednotlivé plátky ciabatty pokapejte olivovým olejem a opečte na předem zahřáté pánvi z obou stran dozlatova. 
  2. Rajčata rozřízněte na čtvrtiny a odřízněte jádřinec. Poté nakrájejte na menší kostičky. 
  3. Česnek nakrájejte společně se sušenými rajčaty a červenou cibulí najemno. Takto připravený základ na bruschettu orestujte na předem zahřáté pánvi.
  4. Přidejte citronového tuňáka, nakrájená rajská jablka na kostičky a květy kapar. Celou směs důkladně promíchejte. 
  5. Opečenou ciabattu potřete bazalkovým pestem a postupně na jednotlivé plátky vrstvěte předem připravenou směs s tuňákem. 

PRIMA TIP: Před konzumací bruschettu dozdobte lístky bazalky a pokapejte olivovým olejem. Pokud neseženete tuňáka s citronem a pepřem, použijte tuňáka v olivovém oleji a dochuťte směs čerstvou citronovou šťávou a čerstvě namletým pepřem.

Bruschetta s tuňákem, bazalkovým pestem a rajčatovou salsou
Autor: Rio Mare Bruschetta s tuňákem, bazalkovým pestem a rajčatovou salsou

reklama