Suroviny
- tuňák (s citronem a černým pepřem (Rio Mare)) 3x 80 g
- ciabatta 8 plátků
- rajčata (keříková rajčata (např. Kumato)) 4 ks
- červená cibule 1 ks
- Bazalkové pesto
- kapary (květy ) 8 ks
- sušená rajčata 8 ks
- česnek 2 stroužky
- tymián (čerstvý ) 1 snítka
- olivový olej 1 lžíce
Postup přípravy
- Jednotlivé plátky ciabatty pokapejte olivovým olejem a opečte na předem zahřáté pánvi z obou stran dozlatova.
- Rajčata rozřízněte na čtvrtiny a odřízněte jádřinec. Poté nakrájejte na menší kostičky.
- Česnek nakrájejte společně se sušenými rajčaty a červenou cibulí najemno. Takto připravený základ na bruschettu orestujte na předem zahřáté pánvi.
- Přidejte citronového tuňáka, nakrájená rajská jablka na kostičky a květy kapar. Celou směs důkladně promíchejte.
- Opečenou ciabattu potřete bazalkovým pestem a postupně na jednotlivé plátky vrstvěte předem připravenou směs s tuňákem.
PRIMA TIP: Před konzumací bruschettu dozdobte lístky bazalky a pokapejte olivovým olejem. Pokud neseženete tuňáka s citronem a pepřem, použijte tuňáka v olivovém oleji a dochuťte směs čerstvou citronovou šťávou a čerstvě namletým pepřem.
Bruschetta s tuňákem, bazalkovým pestem a rajčatovou salsou 2 Zdroj: Rio Mare