Rajčatová pasta
- chilli (sušené ) 1–2 lžičky
- ančovička 15 filátek
- sušená rajčata 18 ks
- rajčatová pasta (Mutti Doppio) 2 lžíce
- rajčatové pyré (Mutti Passata) 3 lžíce
- olivový olej
Bruschetta
- bageta (francouzská,nakrájená na 8 silnějších plátků) 1 ks
- mozzarella 200 g
- olivový olej
- bazalka (lístky čerstvé ) 1 hrst
- chilli (drcené)
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Další recepty z kvalitních rajčatových produktů najdete v tomto speciálu:
Postup přípravy
- Rozpalte troubu na 180 °C.
- Rozložte na plech plátky bagety a lehce pokapejte olivovým olejem.
- Pečte v troubě, dokud plátky nezezlátnou.
- V kuchyňském mixéru připravte hladkou rajčatovou pastu smícháním ze všech ingrediencí.
- Opečené plátky bagety potřete bohatým množstvím pasty, na ni přidejte plátek mozzarelly a kapku olivového oleje.
- Dochuťte lístky bazalky, sušeným chilli, mořskou solí, pepřem.
- Podávejte teplé.
PRIMA TIP: Mutti Doppio rajčatová pasta, ingredience mnoha tváříMnozí domácí kuchaři i kuchařky se potýkají s nespotřebovanými zbytky surovin, které nakoupí zvlášť kvůli jednomu jídlu, ale už pro ně nenajdou další využití. Žádné strachy, rajčatová pasta značky Mutti vydrží v lednici až 5 dní, a tak ji můžete směle použít při příštím vaření, máme pro vás hned několik receptů! Sestavte si s Mutti Doppio rajčatovou pastou klidně celé menu. Už jste ochutnali třeba pečená hovězí žebra s domácí BBQ omáčkou?