archiv Mutti

Křupavá rajčatová bruschetta

Moje hodnocení
5x

Připravte si chutný předkrm nebo rychlou večeři v toskánském stylu. Zakousněte se do křupavé rajčatové bruschetty, jíž by žádný rodilý Ital nepohrdl!

4 porce
30 minut
italská

Rajčatová pasta

  • sušené chilli 1–2 lžičky
  • ančovičky 15 filátek
  • sušená rajčata 18 ks
  • rajčatová pasta Mutti Doppio 2 lžíce
  • rajčatové pyré Mutti Passata 3 lžíce
  • olivový olej

Bruschetta

  • francouzská bageta nakrájená na 8 silnějších plátků 1 ks
  • mozzarella 200 g
  • olivový olej
  • lístky čerstvé bazalky 1 hrst
  • drcené chilli
  • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř

Další recepty z kvalitních rajčatových produktů najdete v tomto speciálu:

Postup přípravy

  1. Rozpalte troubu na 180 °C.
  2. Rozložte na plech plátky bagety a lehce pokapejte olivovým olejem.
  3. Pečte v troubě, dokud plátky nezezlátnou.
  4. V kuchyňském mixéru připravte hladkou rajčatovou pastu smícháním ze všech ingrediencí.
  5. Opečené plátky bagety potřete bohatým množstvím pasty, na ni přidejte plátek mozzarelly a kapku olivového oleje.
  6. Dochuťte lístky bazalky, sušeným chilli, mořskou solí, pepřem.
  7. Podávejte teplé.

PRIMA TIP: Mutti Doppio rajčatová pasta, ingredience mnoha tváří Mnozí domácí kuchaři i kuchařky se potýkají s nespotřebovanými zbytky surovin, které nakoupí zvlášť kvůli jednomu jídlu, ale už pro ně nenajdou další využití. Žádné strachy, rajčatová pasta značky Mutti vydrží v lednici až 5 dní, a tak ji můžete směle použít při příštím vaření, máme pro vás hned několik receptů! Sestavte si s Mutti Doppio rajčatovou pastou klidně celé menu. Už jste ochutnali třeba pečená hovězí žebra s domácí BBQ omáčkou?

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Mutti


Přečtěte si také

Recepty