Suroviny
- špagety (nebo fettucine) 500 g
- olivový olej 3 lžíce
- cuketa (malá) 2 ks
- žloutek (z velkého vejce) 3 ks
- parmazán (najemno nastrouhaný) 100 g
- sýr pecorino (najemno nastrouhaný) 100 g
- sůl
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v dobře osolené vroucí vodě tak, aby zůstaly pevné na skus.
- Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte olej a osmažte na něm na kolečka nakrájenou cuketu dozlatova.
- V míse promíchejte žloutky s většinou sýra a většinou osmažených plátků cukety. Do pánve po cuketách vsypte scezené horké těstoviny (trochu vody z vaření si ponechte), při nízké teplotě promíchejte, aby se obalily zbylým olejem, vlijte vaječno-sýrovou směs a dál promíchávejte a zakapávejte uchovanou vodou z vaření těstovin, aby vznikla jemná, krémovitá omáčka.
- Nakonec posypte zbylým sýrem, rozdělte na talíře a podávejte posypané kolečky osmažené cukety.
PRIMA TIP: Stejně jako u klasické omáčky carbonara se slaninou i tady záleží na citlivém přístupu a načasování, aby bylo dosaženo optimálního výsledku. Krémovitost omáčky stojí a padá s teplotou, musí být promíchávána s ještě horkými těstovinami, aby se vajíčko tepelně upravilo, ale neusmažilo a zůstalo tak krémové. U cuketové verze to funguje stejně.
Vyzkoušejte i další recepty podle Pasta Queen
Připravte tradiční recept na spaghetti carbonara podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE