Skromně a chutně: Těstoviny carbonara s cuketou podle Pasta Queen

Moje hodnocení
2x

K dalším idolům mezi italskými omáčkami k těstovinám patří carbonara, jednoduchá, leč geniální směs slaniny, vajec a sýra, na jejíž přípravu existuje přísně stanovený postup. Role rebelky se tentokrát ujala cuketa, která nejspíš pokládala za sociální nespravedlnost fakt, že klasická carbonara je pro vegetariány tabu, a že masožrouti nevědí, o co přicházejí.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v dobře osolené vroucí vodě tak, aby zůstaly pevné na skus.
  2. Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte olej a osmažte na něm na kolečka nakrájenou cuketu dozlatova.
  3. V míse promíchejte žloutky s většinou sýra a většinou osmažených plátků cukety. Do pánve po cuketách vsypte scezené horké těstoviny (trochu vody z vaření si ponechte), při nízké teplotě promíchejte, aby se obalily zbylým olejem, vlijte vaječno-sýrovou směs a dál promíchávejte a zakapávejte uchovanou vodou z vaření těstovin, aby vznikla jemná, krémovitá omáčka.
  4. Nakonec posypte zbylým sýrem, rozdělte na talíře a podávejte posypané kolečky osmažené cukety.
PRIMA TIP: Stejně jako u klasické omáčky carbonara se slaninou i tady záleží na citlivém přístupu a načasování, aby bylo dosaženo optimálního výsledku. Krémovitost omáčky stojí a padá s teplotou, musí být promíchávána s ještě horkými těstovinami, aby se vajíčko tepelně upravilo, ale neusmažilo a zůstalo tak krémové. U cuketové verze to funguje stejně.

Vyzkoušejte i další recepty podle Pasta Queen

Připravte tradiční recept na spaghetti carbonara podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty