Těstoviny s hráškovo-sýrovou omáčkou podle Pasta Queen

Moje hodnocení
1x

K dalším víc než jednoduchým, přesto skvělým omáčkám na těstoviny patří ta sýrová. Pochopitelně, v italském kontextu nejde o taveňák ale o parmazán a/nebo pecorino. To se nezměnilo, chuťové kacířství na sebe tentokrát vzalo podobu hrášku, díky jehož částečnému rozmixování získá omáčka jemně svěží chuť a krásnou barvou, a stále víc se prosazující způsob vaření těstovin přímo v omáčce.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve velkém kastrolu rozehřejte olivový olej, vsypte cibuli, osolte a za občasného promíchávání smažte při středně nízké teplotě, až cibule zprůsvitní, asi 3 až 4 minuty.
  2. Pak vsypte hrášek, opět osolte a trochu opepřete. Vlijte asi 750 ml až 1 litr vroucí vody (aby byl hrášek pokrytý), zvyšte teplotu na střední a přikryté vařte, až hrášek změkne, asi 8 minut.
  3. Ještě během vaření hrášku ho asi tři čtvrtiny odeberte a stranou rozmixujte najemno. Pak ho přes jemné síto prolisujte zpět ke zbylému hrášku a asi 2 minuty zlehka vařte.
  4. Do kastrolu vsypte těstoviny a vlijte asi 500 ml vroucí vody. Vařte za občasného promíchání (aby se uvolnil škrob, který dál omáčku zahustí a zjemní), až budou těstoviny měkké, ale zachovají i pevnost na skus. Je-li třeba, dolijte trochu vroucí vody.
  5. Mezitím si v misce promíchejte vejce a oba nastrouhané sýry. Až budou těstoviny měkké, sundejte kastrol z plotýnky a do omáčky vmíchejte vaječnou směs se sýrem.
  6. Ihned podávejte, případně posypané dalším sýrem, rozdrobenou ricottou salata a lístky bazalky.
PRIMA TIP Ricotta salata (neboli osolená) je pevnější a vyzrálejší verze ricotty, kterou můžete nahradit nějakým pevnějším čerstvým bílým sýrem.

Vyzkoušejte také recept na klasické spaghetti bolognese podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty