Suroviny
- červená řepa (uvařená; velikosti pomeranče) 4 ks
- cibule 4 velké ks
- třtinový cukr 5 lžic
- balzamikový ocet 4 lžíce
- tymián 3 větší snítky
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
- Cibuli nakrájejte nahrubo a pozvolna ji restujte na oleji dohněda. Zasypte ji cukrem a nechte zkaramelizovat. Zalijte octem a nechte odpařit.
- Poté přidejte nahrubo nastrouhanou vařenou červenou řepu, celé snítky tymiánu, osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte a poduste do úplného změknutí. Můžete nepatrně podlít vodou.
- Podle potřeby dochuťte octem, cukrem nebo solí. Vyjměte snítky tymiánu. Směs můžete podávat teplou, studenou, nebo ji vložit do sklenic, uzavřít a sterilovat 20 minut při 80 °C.
- Pokud ji nebudete chtít sterilovat, naplňte ještě horkou směsí sklenice, uzavřete a otočte dnem vzhůru. Nechte je tak do úplného zchladnutí a pak přesuňte do lednice.
Když už jsme u toho nakládání a zavařování, mrkněte na tento videorecept. V nadcházejících měsících se bude hodit!
Kompletní recept najdete ZDE: Nakládaný hermelín
Nebo zkuste další recepty s červenou řepou: