Neplecha na plechu

Ďábelská plněná vejce nakládaná v řepném nálevu

Moje hodnocení
1x

Sváteční předkrm nebo silvestrovské pohoštění – ďábelská vejce se vám zkrátka nikdy neomrzí. Díky obarvení řepou navíc vypadají atraktivně i na pohled, tak do toho!

14 porcí
30 minut

Na naložení:

Na naplnění:

Postup přípravy:

  1. Řepu očistěte od slupky a poté ji nakrájejte na menší kostky. Vložte je do menšího kastrolu, do kterého nalijte vodu (300 ml), ocet a sůl.
  2. Takto řepu vařte 30 minut. Než řepa změkne, uvařte si vejce. Vložte je do kastrolu s vodou a dejte vařit. Od doby varu je vařte 10 minut.
  3. Pak je sceďte a zalijte studenou vodou, aby již dále nedocházela a když vychladnou, zbavte je skořápky. Vodu z uvařené řepy nalijte do větší sklenice. Vložte do ní vejce a takto je nechte do druhého dne nakládat.
  4. Druhý den vejce vyjměte, od špičky je přepulte a vyjměte jim žloutky. Ty v misce rozmělněte vidličkou. Přidejte k nim majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, citronovou šťávu, pepř a sůl a vše dohladka umíchejte.
  5. Žloutkovou pomazánku vložte do cukrářského sáčku s hvězdicovou hubičkou a bílky jí hezky naplňte. Pak je dozdobte bylinkami a můžete podávat.

Hledáte další tip na silvestrovskou chuťovku? Pusťte si tento videorecept:

Kompletní recept najdete ZDE: Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci

Nebo zkuste další recept na ďábelská vejce:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty