Na naložení:
- vejce 7 ks
- červená řepa (velká) 1 ks
- voda 500 ml
- ocet 200 ml
- bobkový list 1 ks
- cukr 1 lžíce
- sůl
Na naplnění:
- majonéza (menší) 1 lžíce
- zakysaná smetana (menší) 1 lžíce
- hořčice 1 lžička
- citronová šťáva 1 lžička
- černý mletý pepř
- sůl
Postup přípravy:
- Řepu očistěte od slupky a poté ji nakrájejte na menší kostky. Vložte je do menšího kastrolu, do kterého nalijte vodu (300 ml), ocet a sůl.
- Takto řepu vařte 30 minut. Než řepa změkne, uvařte si vejce. Vložte je do kastrolu s vodou a dejte vařit. Od doby varu je vařte 10 minut.
- Pak je sceďte a zalijte studenou vodou, aby již dále nedocházela a když vychladnou, zbavte je skořápky. Vodu z uvařené řepy nalijte do větší sklenice. Vložte do ní vejce a takto je nechte do druhého dne nakládat.
- Druhý den vejce vyjměte, od špičky je přepulte a vyjměte jim žloutky. Ty v misce rozmělněte vidličkou. Přidejte k nim majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, citronovou šťávu, pepř a sůl a vše dohladka umíchejte.
- Žloutkovou pomazánku vložte do cukrářského sáčku s hvězdicovou hubičkou a bílky jí hezky naplňte. Pak je dozdobte bylinkami a můžete podávat.
Hledáte další tip na silvestrovskou chuťovku? Pusťte si tento videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Nebo zkuste další recept na ďábelská vejce: