Suroviny
- máslo 60 g
- šalotka (nakrájená na plátky) 1 ks
- česnek (najemno nakrájený) 1 stroužek
- cukrový hrášek (lusky s odkrojeným konci) 1 velká hrst
- zelený chřest (s odkrojenými konci, nakrájený na 2,5cm kousky) 1/2 svazku
- mražený hrášek (povolený) 1 hrst
- těstoviny (sušené nebo 160 g čerstvých těstovin) 200 g
- sýr (hobliny sýra Parmigiano Reggiano) 2 lžíce
- máta (lístky, najemno nakrájené) 1 hrst
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu na těstoviny.
- Mezitím v pánvi se silným dnem rozpusťte máslo. Přidejte šalotku, česnek, hrachové lusky, chřest a hrášek a 2–3 minuty restujte, aby zelenina nebyla syrová, ale zůstala čerstvá a křupavá. Ochuťte solí a pepřem a odložte stranou.
- Když je osolená voda v hrnci vroucí, vhoďte do ní těstoviny a vařte je dle návodu na obalu.
- Těstoviny sceďte, ale uschovejte hrnek vody z vaření těstoviny stranou. Nasypte horké těstoviny k zelenině a přilijte trochu slité vody.
- Přisypte sýrové hobliny a nakrájené lístky máty a s vervou míchejte na prudkém plameni, dokud těstoviny nebudou obalené.
- Posypte dostatkem čerstvě mletého pepře a podávejte.
PRIMA TIP: Těstoviny můžete posypat křupavou smaženou parmskou šunkou.