zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pasta Primavera: Jarní těstoviny s chřestem a hráškem
Autor: Tajemství těstovin Pasta Primavera: Jarní těstoviny s chřestem a hráškem

Pasta Primavera: Jarní těstoviny s chřestem a hráškem

Hodnoceno: 6x
Tradiční recept na těstoviny s čerstvou zeleninou nemá překvapivě původ v Itálii, ale vznikl v 70. letech v Americe, kde ho poprvé představil šéfkuchař Sirio Maccioni ve své newyorské restauraci. Zelenina se různě obměňuje podle sezony, důležité ale je, aby byla jen lehce orestovaná a zachovala si čerstvost a křupavost. Vyzkoušejte ryze jarní kombinaci s delikátním chřestem a sladkým hráškem.
do 30 minut
2 porce

reklama

Postup

  1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu na těstoviny.
  2. Mezitím v pánvi se silným dnem rozpusťte máslo. Přidejte šalotku, česnek, hrachové lusky, chřest a hrášek a 2–3 minuty restujte, aby zelenina nebyla syrová, ale zůstala čerstvá a křupavá. Ochuťte solí a pepřem a odložte stranou.
  3. Když je osolená voda v hrnci vroucí, vhoďte do ní těstoviny a vařte je dle návodu na obalu.
  4. Těstoviny sceďte, ale uschovejte hrnek vody z vaření těstoviny stranou. Nasypte horké těstoviny k zelenině a přilijte trochu slité vody.
  5. Přisypte sýrové hobliny a nakrájené lístky máty a s vervou míchejte na prudkém plameni, dokud těstoviny nebudou obalené.
  6. Posypte dostatkem čerstvě mletého pepře a podávejte.

PRIMA TIP: Těstoviny můžete posypat křupavou smaženou parmskou šunkou.

Pasta Primavera: Jarní těstoviny s chřestem a hráškem
Autor: Tajemství těstovin Pasta Primavera: Jarní těstoviny s chřestem a hráškem

reklama

Tajemství těstovin
Laura Santtini

Italská spisovatelka Laura Santtini píše o jídle a spojuje v sobě na jedné straně bohatou kulturu autentické italské kuchyně, která patří k hluboko zakořeněnému dědictví milovníka jídla, a na straně druhé moderní přístup k trendům, metodám a ingrediencím, které si oblíbily kuchařky i celé rodiny. Podle Laury tkví podstata těstovin v omáčce. S jakými těstovinami omáčku smícháte, je už zcela na vás. Možností je mnoho, od spiralizované zeleniny, luštěninových nebo bezpšeničných těstovin, které vám po náročném pracovním dni vykouzlí zdravou večeři, až po ručně dělané těstoviny, s nimiž si můžete pohrát o víkendu.

Vydalo nakladatelství Omega.