Suroviny
- máslo 60 g
- šalotka, nakrájená na plátky 1 ks
- česnek, najemno nakrájený 1 stroužek
- lusky cukrového hrášku s odkrojeným konci 1 velká hrst
- zelený chřest (zelený chřest s odkrojenými konci, nakrájený na 2,5cm kousky) 1/2 svazku
- mražený hrášek (mražený hrášek, povolený) 1 hrst
- sušené těstoviny (nebo 160 g čerstvých těstovin) 200 g
- hobliny sýra Parmigiano Reggiano 2 lžíce
- lístky máty, najemno nakrájené 1 hrst
- sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu na těstoviny.
- Mezitím v pánvi se silným dnem rozpusťte máslo. Přidejte šalotku, česnek, hrachové lusky, chřest a hrášek a 2–3 minuty restujte, aby zelenina nebyla syrová, ale zůstala čerstvá a křupavá. Ochuťte solí a pepřem a odložte stranou.
- Když je osolená voda v hrnci vroucí, vhoďte do ní těstoviny a vařte je dle návodu na obalu.
- Těstoviny sceďte, ale uschovejte hrnek vody z vaření těstoviny stranou. Nasypte horké těstoviny k zelenině a přilijte trochu slité vody.
- Přisypte sýrové hobliny a nakrájené lístky máty a s vervou míchejte na prudkém plameni, dokud těstoviny nebudou obalené.
- Posypte dostatkem čerstvě mletého pepře a podávejte.
PRIMA TIP: Těstoviny můžete posypat křupavou smaženou parmskou šunkou.
Pasta Primavera: Jarní těstoviny s chřestem a hráškem Zdroj: Tajemství těstovin