Ella Woodward

Květák pečený v celku s orientálním kořením

Moje hodnocení
13x

Nejkrásnější je bílá kučeravá hlava květáku, proč ji tedy krájet? Obalte květenství v žluté kurkumě a červené paprice a z trouby vytáhnete skvost, který okamžitě přitáhne pozornost dětí i dospělých. Zemitý květák potřebuje výrazné koření, které poněkud nudného patrona promění v krále večírku.

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Květák zbavte listů.
  2. Potřete ho olivovým olejem a osolte. V misce smíchejte zbylé koření a květák v něm obalte nebo ho rukou natřete na květák, aby vznikla rovnoměrná krusta.
  3. Pečte ho v troubě zhruba 1–1¼ hodiny, až bude květák měkký. Doba pečení závisí na velikosti květáku. Upečený květák podávejte teplý.

PRIMA TIP: Koření obměňujte podle libosti – květák je vynikající s trochou chilli nebo kajenského pepře, s mletou kurkumou, žlutým kari a kokosem nebo chuť zintenzivněte přidáním lžičky pasty harissa.

Další výborné recepty z nové kuchařky Elly Woodward najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ella Woodward

Knihy Omega Ella Woodward

Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.

V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty