Suroviny
- květák (velký ) 1 ks
- olivový olej 4 lžíce
- uzená paprika (mletá) 2 lžíce
- kurkuma (mletá ) 1 lžíce
- římský kmín (mletý ) 1 lžička
- mletý koriandr 1 lžička
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Květák zbavte listů.
- Potřete ho olivovým olejem a osolte. V misce smíchejte zbylé koření a květák v něm obalte nebo ho rukou natřete na květák, aby vznikla rovnoměrná krusta.
- Pečte ho v troubě zhruba 1–1¼ hodiny, až bude květák měkký. Doba pečení závisí na velikosti květáku. Upečený květák podávejte teplý.
PRIMA TIP: Koření obměňujte podle libosti – květák je vynikající s trochou chilli nebo kajenského pepře, s mletou kurkumou, žlutým kari a kokosem nebo chuť zintenzivněte přidáním lžičky pasty harissa.