reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Květák pečený vcelku s orientálním kořením
Autor: Lahodně s Ellou: Veganská kuchařka Květák pečený vcelku s orientálním kořením

Květák pečený v celku s orientálním kořením

Hodnoceno: 4x
Nejkrásnější je bílá kučeravá hlava květáku, proč ji tedy krájet? Obalte květenství v žluté kurkumě a červené paprice a z trouby vytáhnete skvost, který okamžitě přitáhne pozornost dětí i dospělých. Zemitý květák potřebuje výrazné koření, které poněkud nudného patrona promění v krále večírku.
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Květák zbavte listů. 
  2. Potřete ho olivovým olejem a osolte. V misce smíchejte zbylé koření a květák v něm obalte nebo ho rukou natřete na květák, aby vznikla rovnoměrná krusta. 
  3. Pečte ho v troubě zhruba 1–1¼ hodiny, až bude květák měkký. Doba pečení závisí na velikosti květáku. Upečený květák podávejte teplý. 

PRIMA TIP: Koření obměňujte podle libosti – květák je vynikající s trochou chilli nebo kajenského pepře, s mletou kurkumou, žlutým kari a kokosem nebo chuť zintenzivněte přidáním lžičky pasty harissa.

Květák pečený vcelku s orientálním kořením
Autor: Lahodně s Ellou: Veganská kuchařka Květák pečený vcelku s orientálním kořením

Další výborné recepty z nové kuchařky Elly Woodward najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Jarní číslo časopisu Prima FRESH 2020

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama

Lahodně s Ellou: Veganská kuchařka
Ella Woodward-Mills

Svou první knihou Lahodně s Ellou způsobila Ella Woodward doslova revoluci ve vnímání vegetariánství. Ukázala, že čistě zeleninová jídla mohou být sexy a oslovit i ty, kteří běžně jedí maso. Vegetariánkou se totiž nestala proto, aby zachránila zvířata, ale kvůli dlouhé vleklé nemoci, kterou úpravou stravy nakonec vyléčila. Při vaření promýšlí výsledný dojem, jídlo musí krásně vonět, chutnat i vypadat. Ve své poslední – veganské – kuchařce shrnuje 100 nejoblíbenějších a nejozkoušenějších receptů z večeří pro přátele, pop-up akcí, lahůdkářství i svého bistra a ukazuje, že jíst zdravě a vegansky od rána do večera je báječná jízda pro všechny smysly. Recepty doplňuje i Ellin příběh a praktický návod na veganství v běžném životě. 
Vydalo nakladatelství Knihy Omega