Suroviny
- květák 1 ks
- olivový olej 8 lžic
- kari koření 2 lžíce
- sezamová semínka (černé ) 1 lžíce
- sůl
Salsa
- česnek 2 stroužky
- červené chilli papričky 1 ks
- hladkolistá petržel 2 lžíce
- olivový olej 4 lžíce
- voda 2 lžíce
- jablečný ocet 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Listy květáku odřežte, květák omyjte a podélně nakrájejte na 2cm plátky. Vyberte středové 4 plátky – steaky. (Zbylé části květáku využijte třeba do polévky.) V misce smíchejte olej a kari koření a steaky s nim potřete z obou stran a posolte je. Vložte na rozpálený gril na přímé žároviště se středním ohněm a grilujte z každé strany 5 minut.
- Připravte salsu. Česnek oloupejte, podrťte a posekejte nadrobno, chilli papričku podélně rozřízněte a nakrájejte nadrobno, petržel posekejte nahrubo. Vše dejte do misky, přidejte olivový olej, vodu, jablečný ocet, osolte a opepřete.
- Grilovaný květák servírujte na talíře, posypte sezamovým semínkem a pokapejte salsou.
PRIMA TIP: Pokud máte rádi granátové jablko, přidejte 2 lžíce semínek do salsy. Získá tím sladkost a šťavnatost.