Zdeněk Pohlreich

Grilovaný kari steak z květáku s pikantní salsou podle Pohlreicha

Moje hodnocení
2x

Čím dál víc lidí upřednostňuje zeleninu před masem, protože je nejen zdravější, ale také variabilnější a chutnější. Nakrájejte květák na tlustší plátky a opečte je jako steaky. Budou skvěle křupavé a v chuti se rozvinou oříškové tóny. Perfektní doprovod k ostré salse a voňavé kari směsi.

4 porce
30 minut

Suroviny

Salsa

Postup přípravy

  1. Listy květáku odřežte, květák omyjte a podélně nakrájejte na 2cm plátky. Vyberte středové 4 plátky – steaky. (Zbylé části květáku využijte třeba do polévky.) V misce smíchejte olej a kari koření a steaky s nim potřete z obou stran a posolte je. Vložte na rozpálený gril na přímé žároviště se středním ohněm a grilujte z každé strany 5 minut.
  2. Připravte salsu. Česnek oloupejte, podrťte a posekejte nadrobno, chilli papričku podélně rozřízněte a nakrájejte nadrobno, petržel posekejte nahrubo. Vše dejte do misky, přidejte olivový olej, vodu, jablečný ocet, osolte a opepřete.
  3. Grilovaný květák servírujte na talíře, posypte sezamovým semínkem a pokapejte salsou.

PRIMA TIP: Pokud máte rádi granátové jablko, přidejte 2 lžíce semínek do salsy. Získá tím sladkost a šťavnatost.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty