reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečený buffalo květák s pikantní omáčkou
Autor: My Cooking Diary Pečený buffalo květák s pikantní omáčkou

Pečený buffalo květák s pikantní omáčkou

Hodnoceno: 3x
Drobné růžičky vypadají na fotce krásně nevinně, ale zakousněte se a ucítíte ďábelskou sílu chilli papriček. Směs ostrých chilli papriček a česneku tvoří thajskou omáčku sriracha, po které nezůstane jedno oko suché. Můžete ji nahradit jemnější chilli omáčkou nebo použít obyčejný kečup, ale neochutnat tento květák jen kvůli ostré omáčce by byla škoda.
do 1 hodiny
2 porce

reklama

Suroviny (2 porce)

Květák:

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 210 °C a plech vyložte pečicím papírem. Z květáku odstraňte listy, vyřízněte košťál a rozeberte ho na malé růžičky. 
  2. Mouku osolte, přilijte vodu a prošlehejte vidličkou na hladké těstíčko. Květákové růžičky v něm postupně obalte a skládejte je na připravený plech. Pečte 15–20 minut, až se obal připeče na květák a snadno ho sloupnete z plechu. 
  3. Mezitím připravte omáčku. V rendlíku rozehřejte máslo. Česnek oloupejte a prolisujte ho do másla, přidejte sriracha omáčku, med, špetku soli a pepře a promíchejte. 
  4. Opečený květák potřete ostrou omáčkou nebo ho nechte mírně zchladnout a v omáčce ho obalte. Růžičky znovu rozprostřete na plech a pečte ještě 10–15 minut dozlatova a dokřupava. 
  5. Na dip promíchejte zakysanou smetanu s rozdrobeným sýrem. Sýr pořádně rozmačkejte, aby se se smetanou propojil. 
  6. Hotový pálivý květák podávejte se smetanovým dipem. 
Pečený buffalo květák s pikantní omáčkou
Autor: My Cooking Diary Pečený buffalo květák s pikantní omáčkou

Další ukázkové recepty z nové kuchařky My Cooking Diary 2 najdete v aktuálním jarním čísle časopisu Prima FRESH: 

Jarní číslo časopisu Prima FRESH 2020

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama

My Cooking Diary 2
Kateřina Saint Germain

Když se Kateřina Lustigová alias Kačí odstěhovala v 19 letech od rodičů se svým přítelem Adamem do vlastní domácnosti, začala se učit vařit a své pokusy a pokroky dokumentovala na Facebooku. Postupem doby přidala blog My Cooking Diary a nejoblíbenější recepty shrnula ve své první stejnojmenné kuchařce. Navazuje na ní svou druhou knihou, ve které představuje stovku vyzkoušených a jednoduchých receptů na každý den, od snídaně po večeři. Převládají jídla vegetariánská, ale na své si přijdou i milovníci masa a tradiční české kuchyně, i když inspirace ze zahraničních cest se do mnoha z nich také vloudila. 

www.mycookingdiary.cz