Pečený buffalo květák s pikantní omáčkou
Zdroj: My Cooking Diary
Pečený buffalo květák s pikantní omáčkou
Zdroj:
My Cooking Diary
Drobné růžičky vypadají na fotce krásně nevinně, ale zakousněte se a ucítíte ďábelskou sílu chilli papriček. Směs ostrých chilli papriček a česneku tvoří thajskou omáčku sriracha, po které nezůstane jedno oko suché. Můžete ji nahradit jemnější chilli omáčkou nebo použít obyčejný kečup, ale neochutnat tento květák jen kvůli ostré omáčce by byla škoda.
2 porce
60 minut
americká
Postup přípravy
-
Troubu rozehřejte na 210 °C a plech vyložte pečicím papírem. Z květáku odstraňte listy, vyřízněte košťál a rozeberte ho na malé růžičky.
-
Mouku osolte, přilijte vodu a prošlehejte vidličkou na hladké těstíčko. Květákové růžičky v něm postupně obalte a skládejte je na připravený plech. Pečte 15–20 minut, až se obal připeče na květák a snadno ho sloupnete z plechu.
-
Mezitím připravte omáčku. V rendlíku rozehřejte máslo. Česnek oloupejte a prolisujte ho do másla, přidejte sriracha omáčku, med, špetku soli a pepře a promíchejte.
-
Opečený květák potřete ostrou omáčkou nebo ho nechte mírně zchladnout a v omáčce ho obalte. Růžičky znovu rozprostřete na plech a pečte ještě 10–15 minut dozlatova a dokřupava.
-
Na dip promíchejte zakysanou smetanu s rozdrobeným sýrem. Sýr pořádně rozmačkejte, aby se se smetanou propojil.
-
Hotový pálivý květák podávejte se smetanovým dipem.
Pečený buffalo květák s pikantní omáčkou
Zdroj: My Cooking Diary
Pečený buffalo květák s pikantní omáčkou
Zdroj:
My Cooking Diary
Další ukázkové recepty z nové kuchařky My Cooking Diary 2 najdete v aktuálním jarním čísle časopisu Prima FRESH: