Zapečený květák a cuketa s cottage sýrem

Moje hodnocení
25x

Jednoduché bezmasé jídlo, v kterém zužitkujete sezonní zeleninu. Nejprve zeleninu dobře ochuťte a upečte v troubě dokřupava. Poté ji zalijte směsí z cottage sýra a vajec a nechte zapéct. Jednoduché, bezpracné a moc dobré jídlo je skvělé jako lehká večeře nejen v létě.

2 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do zapékací mísy dejte cukety nakrájené na kostky a květák rozdělený na růžičky. Přidejte cibule nakrájené na klínky. Štědře zakapejte olivovým olejem, dochuťte solí, kurkumou, mletým římským kmínem a oblíbenou směsí koření, např. kari.
  2. Promíchejte a dejte do trouby vyhřáté na 190 stupňů na 25 minut, v půlce pečení promíchejte.
  3. V misce rozšlehejte vejce, cottage sýr, nasekaný kopr nebo petržel a sůl a pepř.
  4. Až bude zelenina dozlatova upečená, vmíchejte k ní připravenou vaječnou směs a pečte v troubě dalších 10–12 minut.

PRIMA TIP: Zeleninu můžete různě obměňovat. Zkuste podobným způsobem upravit dýni hokkaido, brokolici, batáty nebo žampiony.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty