Suroviny
- cuketa (malé cukety) 2 ks
- květák 1/2 hlávky
- cibule 2 ks
- olivový olej
- sůl a čerstvě namletý pepř
- kurkuma
- římský kmín (mletý římský kmín)
- kari koření (kari koření (nebo jiná oblíbená směs koření))
- vejce 3 ks
- cottage (cottage sýr) 150 g (1 kelímek)
- čerstvý kopr nebo hladkolistá petržel 1 hrst
Postup přípravy
- Do zapékací mísy dejte cukety nakrájené na kostky a květák rozdělený na růžičky. Přidejte cibule nakrájené na klínky. Štědře zakapejte olivovým olejem, dochuťte solí, kurkumou, mletým římským kmínem a oblíbenou směsí koření, např. kari.
- Promíchejte a dejte do trouby vyhřáté na 190 stupňů na 25 minut, v půlce pečení promíchejte.
- V misce rozšlehejte vejce, cottage sýr, nasekaný kopr nebo petržel a sůl a pepř.
- Až bude zelenina dozlatova upečená, vmíchejte k ní připravenou vaječnou směs a pečte v troubě dalších 10–12 minut.
PRIMA TIP: Zeleninu můžete různě obměňovat. Zkuste podobným způsobem upravit dýni hokkaido, brokolici, batáty nebo žampiony.
Zapečený květák a cuketa s cottage sýrem 2 Zdroj: Klára Michalová