Akademiekvality.cz

Jarní zeleninový vývar s libečkem, křehkou zeleninou a bylinkovými kudlásky

Moje hodnocení
10x

Polévka ke snídani, obědu, svačině i večeři? Proč by ne, pokud máte chuť. Jarní zeleninový vývar je navíc velmi výživný, proto představuje jedno z nejlepších jídel, která si můžete dopřát. My jsme ho ještě obohatili velmi pestrou škálou zeleniny od kořenové přes květák a pórek až po hrášek. Místo nudliček v něm naberete lžičkou kudlásky, malé nočky z mouky, vejce, soli, pepře, muškátového oříšku a petržele.

4 porce
90 minut

Vývar

Postup přípravy

  1. Zeleninový vývar: Kořenovou zeleninu, cibuli a česnek oloupejte, umyjte, vložte do studené vody, osolte, opepřete, přiveďte k varu a sesbírejte vzniklou pěnu.
  2. Přidejte divoké koření a vařte cca 50 minut na mírném plameni.
  3. Vývar přeceďte a nakrájejte kořenovou zeleninu.
  4. Do vývaru přidejte pórek, květák, cukrový hrášek, libeček a provařte cca 10 minut. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Kudlásky: V misce rozmíchejte mouku s rozšlehaným vejcem, solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou petrželí.
  6. Vypracujte husté těsto, z něhož lžičkou vykrajujte malé nočky a vkládejte do vroucí osolené vody. Vařte cca 5 minut.

PRIMA TIP: Chcete-li výraznější chuť vývaru, restujte kořenovou zeleninu na másle. Navíc čistý vývar bez zeleniny můžete zamrazit. Využijete ho později např. do omáček nebo dalších polévek.

Do polévky doporučujeme vybírat zeleninu od osvědčených farmářů nebo si nechat poradit značkami kvality, jako je logo Klasa nacházející se na obalech. O to víc se pochutnáte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty