Suroviny
- vejce 1 ks
 - voda (nebo mléko) 3-4 lžíce
 - polohrubá mouka 40 g
 - sůl
 
Postup přípravy
- Do hrníčku vyklepněte vejce, přilijte vodu nebo mléko, osolte a prošlehejte dohladka.
 - Přisypte mouku a ušlehejte hladké těstíčko, mělo by být husté, ale stále tekuté. Nechte ho pár minut odstát.
 - Poté ho přes vidličku pomalu lijte do hotové polévky, případně můžete použít hrubé struhadlo a přes hladkou stranu těstíčko protlačte lžící do polévky. Vařte asi 4 minuty.
 
PRIMA TIP: Aby polévka zůstala čirá, můžete kapání uvařit zvlášť v hrnci s vroucí vodou, poté ho přeceďte a vložte už uvařené do hotové polévky.
Vyzkoušejte také klasické játrové knedlíčky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE