Jednoduché kapání do polévky z vajíčka a mouky

Moje hodnocení
5x

Kapání je oblíbená zavářka do vývarových polévek. Příprava je rychlá a potřebujete k ní minimum surovin. Základní těstíčko můžete oživit i nasekanými bylinkami nebo ho lze dochutit špetkou muškátového květu.

4 porce
10 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do hrníčku vyklepněte vejce, přilijte vodu nebo mléko, osolte a prošlehejte dohladka.
  2. Přisypte mouku a ušlehejte hladké těstíčko, mělo by být husté, ale stále tekuté. Nechte ho pár minut odstát.
  3. Poté ho přes vidličku pomalu lijte do hotové polévky, případně můžete použít hrubé struhadlo a přes hladkou stranu těstíčko protlačte lžící do polévky. Vařte asi 4 minuty.
PRIMA TIP: Aby polévka zůstala čirá, můžete kapání uvařit zvlášť v hrnci s vroucí vodou, poté ho přeceďte a vložte už uvařené do hotové polévky.

Vyzkoušejte také klasické játrové knedlíčky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty