Regionální potravina

Pečený hovězí vývar s nudlemi s libečkem a petrželkou

Moje hodnocení
11x

Pořádně silný vývar, to je grunt. Připravili jsme pro vás recept na jeden takový, který přijde vhod během prvních podzimních dní. Základem jsou dozlatova upečené hovězí kosti, kvalitní maso, velká porce kořenové zeleniny a oblíbené nudličky. Tahle polévka bude ozdobou nejen slavnostní tabule.

6 porcí
120 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kosti vložte do pekáče a pečte dozlatova při teplotě 160 °C. Čím tmavší kosti budou, tím tmavší bude vývar.
  2. Mezitím v rozpáleném hrnci, v němž budete vařit vývar, opečte na lžíci oleje zlehka zeleninu nakrájenou na větší kousky a všechno koření.
  3. Upečené kosti vložte opatrně do hrnce i s výpekem a zalijte studenou vodou až po okraj kostí.
  4. Vývar pomalu přiveďte k varu a vařte 5 minut. Poté plamen stáhněte a vývar nechte táhnout nejméně 5 hodin, nejlépe 12 hodin. Pěnu sbírejte naběračkou.
  5. Hotový vývar přeceďte přes jemné sítko nebo plátno. Z žeber oberte maso, které použijte jako vložku. Můžete použít i zeleninu, která se vařila ve vývaru, nebo uvařte novou, jež bude mít lepší barvu a výraznější chuť.
  6. Uvařte polévkové nudle, rozdělte je do talířů a zalijte hotovou polévkou. Ozdobte čerstvou petrželkou.

PRIMA TIP: Není nad domácí nudle, a přesně tak chutnají polévkové nudle s libečkem a petrželkou, které už podruhé získaly prestižní ocenění Regionální potravina v Moravskoslezském kraji. Jemné nudle jsou vyráběny z výběrové pšeničné mouky a pasterizovaných vajec. Těsto je poté dochuceno libečkem a petrželovou natí, které dodají výrobku nezaměnitelnou chuť a aroma. Rozmanité druhy nudlí a těstovin vyrábí ve Frenštátě pod Radhoštěm firma Fajna pasta, která se specializuje na výrobu čerstvých i sušených těstovin z výhradně českých a italských surovin té nejvyšší kvality. Chcete ochutnat jejich výrobky? Navštivte stránky www.fajnapasta.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty