Perlička s libečkem a limetkou
Zdroj: kuchařka Bylinky
Perlička s libečkem a limetkou
Zdroj:
kuchařka Bylinky
Tento recept má nezapomenutelnou chuť, kterou mu může dodat jedině libeček. Můžete jej vařit po většinu roku kromě zimního období, kdy se libeček schová pod zem. Jako příloha se hodí vařené brambory, vařená mrkev s nasekanými lístky libečku a čtvrtka limetky.
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velkém žáruvzdorném kastrolu nebo pekáči rozpalte olej a dejte na něj smažit cibulku. Až bude měkká (mělo by to trvat asi 10 minut), přihoďte česnek a opékejte ještě několik minut. Poté zalijte vývarem a dovnitř položte perličku hrudí dolů. Poklaďte ji libečkem. Kastrol přiklopte pokličkou a dejte do trouby.
-
Přibližně po 25 minutách kastrol vyndejte a sejměte pokličku. Libeček sesbírejte a zkompostujte – bude vysušený, zkřehlý a už do šťávy pustil svou báječnou chuť. Obraťte perličku prsy nahoru, osolte ji a opepřete. Přidejte vermut, limetkovou šťávu a dejte znovu do trouby, tentokrát již bez pokličky. Pečte dalších 20 minut, dokud nebude maso propečené a navrchu nezezlátne.
-
Jakmile je perlička hotová, vyndejte ji z kastrolu a nechte odpočívat. Mezitím si připravte omáčku. Kastrol dejte na plotnu, do šťávy nalijte smetanu a za pomalého míchání vařte na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne. Perličku posypte čerstvými lístky libečku a servírujte s mrkví, bramborami a omáčkou zvlášť.
Perlička s libečkem a limetkou
Zdroj: kuchařka Bylinky
Perlička s libečkem a limetkou
Zdroj:
kuchařka Bylinky