Poklady portugalské kuchyně: Polévka Caldo verde s kapustou a chorizem

Moje hodnocení
5x

Kapustová polévka v portugalské verzi patří k velmi známým položkám menu i mimo Portugalsko. Povznáší totiž útěšné vlastnosti skromné listové zeleniny do lahodných výšin a odívá ji do elegantního kabátu. Švih jí ovšem dodává pikantní papriková klobáska chorizo.

4 porce
45 minut
středomořská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do hrnce vsypte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a nakrájenou klobásu, vlijte olej a při střední teplotě smažte 5 až 8 minut, až cibule zesklovatí. Vsypte na kousky nakrájené brambory, zalijte vodou nebo vývarem, uveďte do varu a vařte asi 15 minut, až brambory změknou.
  2. Pomocí mačkadla brambory v polévce rozmačkejte. Vsypte na jemné proužky nakrájenou kapustu a zlehka vařte ještě asi 5 minut, až kapusta zvláční, ale neztratí svěže zelenou barvu. Podle chuti osolte, opepřete a poprašte chilli.
PRIMA TIP: Vlastně na ní nic není, ale přesto je caldo verde polévka s neobyčejným chuťovým a žaludek laskajícím potenciálem. Vtip spočívá v podrcení brambor po uvaření a také v tom, že kapustě vařené jen do změknutí zůstane spousta šťávy a svěží barva.

Vyzkoušejte i další polévky s kapustou nebo kadeřávkem

Zbyla vám kapusta? Připravte z ní šťavnaté kapustové karbanátky podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty