Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- cibule 1 ks
- mrkev (velká) 1 ks
- brambory (střední) 2 ks
- rajský protlak 1 lžíce
- tymián pár snítek
- bobkový list 2 ks
- vývar (horký, zeleninový nebo kuřecí) 1 l
- fazole (borlotti) 400 g
- kadeřávek (nasekaná) 125 g
- strouhaný parmazán
- chléb (křupavý)
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a mrkev nakrájenou na kostičky a na mírném ohni vařte asi 5 minut.
- Přidejte nakrájené brambory, rajčatový protlak, tymián a bobkový list, několik minut dobře míchejte a přilijte vývar. Přiveďte do varu a na mírném ohni vařte částečně zakryté 10 minut.
- Vmíchejte fazole a dochuťte. Opět přiveďte do varu, přihoďte navrch kapustu a nechte ji asi 5 minut napařovat.
- Dejte do nahřátých servírovací misek, navrch posypte parmezánem a pokapejte olejem. Podávejte s křupavým chlebem.