Suroviny
- olej 3 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- mletý koriandr 1/2 lžičky
- mletá uzená paprika 1/2 lžičky
- dlouhozrnná rýže 1 hrnek
- rajčatová passata 200 g
- voda (nebo vývar) 2 hrnky
- mražená kukuřice 1/2 hrnku
- fazole (černé, slité) 1 konzerva
- sýr (strouhaný, čedar nebo gouda) 200 g
- sůl
- avokádo
- koriandr (čerstvý)
- limetka
Postup přípravy
- Do hrnce nebo pánve vhodné do trouby nalijte olej, nasekanou cibuli a nechte ji zesklovatět, pak přidejte nasekaný česnek spolu s koriandrem. Po chvíli přisypejte uzenou papriku, propláchnutou a okapanou rýži a za občasného míchání zvolna směs opékejte 2-3 minuty.
- K rýži přidejte rajčatovou passatu, vodu nebo vývar, kukuřici a fazole, osolte a promíchejte. Rýži vložte do trouby rozpálené na 170 °C nebo pokud máte parní troubu, nastavte program „Horký vzduch a pára“ s vysokou úrovní páry. Pečte asi 45 minut, dokud se tekutina nevstřebá a rýže není měkká.
- Upečenou rýži nadlehčete vidličkou, posypte sýrem, troubu přepněte na režim „Gril“ a zapékejte dalších pět minut. Hotový pokrm podávejte s plátky avokáda, čerstvým koriandrem a klínky limety k dochucení.
Vyzkoušejte také recept na výborné cuketové rizoto podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE