S vášní pro jídlo pro Whirpool

Pečená rajčatová rýže s fazolemi a kukuřicí ve stylu Tex-Mex

Moje hodnocení
1x

Rýže je velmi variabilní surovina, kterou můžete od jednoduché přílohy připravit třeba i jako hlavní chod a náš recept na mexickou rýži je toho jasným příkladem. Toto tradiční jídlo Tex-Mex kuchyně lze připravit na mnoho způsobů, kombinace s fazolemi, rajčatovou passatou, výrazným kořením, čerstvým koriandrem a rozpečeným sýrem je ale obzvlášť povedená.

4 porce
90 minut
mexická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do hrnce nebo pánve vhodné do trouby nalijte olej, nasekanou cibuli a nechte ji zesklovatět, pak přidejte nasekaný česnek spolu s koriandrem. Po chvíli přisypejte uzenou papriku, propláchnutou a okapanou rýži a za občasného míchání zvolna směs opékejte 2-3 minuty.
  2. K rýži přidejte rajčatovou passatu, vodu nebo vývar, kukuřici a fazole, osolte a promíchejte. Rýži vložte do trouby rozpálené na 170 °C nebo pokud máte parní troubu, nastavte program „Horký vzduch a pára“ s vysokou úrovní páry. Pečte asi 45 minut, dokud se tekutina nevstřebá a rýže není měkká.
  3. Upečenou rýži nadlehčete vidličkou, posypte sýrem, troubu přepněte na režim „Gril“ a zapékejte dalších pět minut. Hotový pokrm podávejte s plátky avokáda, čerstvým koriandrem a klínky limety k dochucení.

Vyzkoušejte také recept na výborné cuketové rizoto podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo pro Whirpool


Přečtěte si také

Recepty