Oblíbené mexické chilli con carne s hořkou čokoládou

Moje hodnocení
10x

Chilli con carne je výtečná směs mletého masa, rajčat a fazolí, kterou můžete podle tradičního receptu dochutit kouskem kvalitní hořké čokolády. Zdá se to trochu podivné, ale překvapivě dobře to funguje. Hotové chilli podávejte s rýží, kukuřičnými plackami nebo jednoduše s dobrým chlebem.

4 porce
90 minut
mexická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Česnek, chilli i cibuli najemno nakrájejte. Dále očistěte a nastrouhejte mrkev.
  2. Na oleji nejprve orestujte cibuli a mrkev, posléze přidejte česnek, pepř a kmín. Po chvíli do směsi vložte rajčatový protlak, který důkladně promíchejte s kořením a zeleninou.
  3. Následuje maso, osolené a opepřené, které pomocí vařečky od sebe mírně oddělte. Nechejte maso zatáhnout.
  4. Poté přidejte rajčata, chilli a případně vývar. Dochuťte a vařte asi jednu hodinu.
  5. Zhruba deset minut před koncem přidejte fazole, čokoládu a cukr. Na závěr zakápněte limetovou šťávou.
  6. Podávejte posypané čerstvým koriandrem s rýží nebo s čerstvým pečivem.

Co je BIO?

BIO je certifikovaný systém hospodaření podložený národní i evropskou legislativou s vlastním kontrolním systémem garantovaným ze strany státu. BIO může být pouze ta potravina, která splňuje zákonem dané a státem kontrolované požadavky pro ekologické zemědělství.

Bioprodukty jsou vždy viditelně označené logy, která smí používat pouze ti producenti, jež dodržují přesné legislativní zásady ekologické produkce. Systém prověřování je nastaven tak, že minimálně jedenkrát za rok projde celý řetězec od prvovýroby až po distribuci kompletní speciální kontrolou, která je nadstavbou pro standardní kontroly v konvenčním zemědělství.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty