Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- mleté maso 500 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- mrkev 1 ks
- krájená rajčata 400 g
- fazole (pečené, z konzervy) 400 g
- chutney 2 lžíce
- vejce 4–6 ks
- čedar 1/2 hrnku
- chilli papričky 1 ks
- koriandr (čerstvý)
Postup přípravy
- Rozehřejte olej ve velké mělké pánvi a opékejte najemno nasekanou cibuli, česnek a chilli papričku, dokud nebudou měkké. Přidejte mleté maso a pečte, dokud nebude udělané. Ochuťte solí a pepřem.
- Přidejte najemno nastrouhanou mrkev, rajčata a pečené fazole a asi 30 minut restujte za občasného míchání. Dochuťte, je-li potřeba.
- Do mletého masa udělejte důlky a opatrně do každého rozklepněte vejce. Přikryjte pokličkou nebo hliníkovou fólií a na mírném ohni vařte, dokud nebudou vajíčka hotová. Pokud máte pánev vhodnou do trouby, můžete ji na chvíli strčit pod gril.
- Posypte nastrouhaným sýrem a ozdobte extra chilli papričkou nasekanou najemno a koriandrem.