návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Páteční tortilla misky aneb rozbalené mexické tortilly

Hodnoceno: 5x
4 porce
do 30 minut
Páteční tortilla misky aneb rozbalené mexické tortilly
Autor: Green Kitchen at Home Páteční tortilla misky aneb rozbalené mexické tortilly
Oslavte konec týdne nebo začátek víkendu (nebo obojí) hravou večeří, při které si každý může sestavit své jídlo a ještě ho každým soustem měnit. Do misek připravte různé omáčky, bylinky a suroviny, které se zpravidla objevují v mexických tortillách, a k tomu velkou mísu tortilla chipsů, které si do jednotlivých misek namáčíte. Ideální večírkový pokrm nebo když má každý rád něco jiného a chcete se spolu všichni sejít u stolu.

Suroviny (4 porce)

Rajčatová omáčka s vlašskými ořechy:

Sladce pikantní kešu ořechy:

Postup

  1. Na rajčatovou omáčku s vlašskými ořechy rozehřejte v hrnci olej. Papriku zbavte semínek a nakrájejte nadrobno. Na oleji opečte za stálého míchání kmín, uzenou papriku, koriandr a případně chilli vločky, až se rozvoní. Přisypte červenou papriku a smažte 1–2 minuty. Přilijte rajčatovou omáčku a vařte 5 minut nebo konzervovaná rajčata a rajčatové pyré a vařte 20 minut, až omáčka zhoustne. Ořechy nasekejte nahrubo a vmíchejte do omáčky. 
  2. Na salsu rozkrojte mango okolo pecky na dvě poloviny a dužinu nakrájejte na kostičky. Z kukuřičného klasu seřízněte zrna, chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte nadrobno, koriandr nahrubo. Zakápněte olivovým olejem a limetovou šťávou, osolte a promíchejte.
  3. Na ořechy rozehřejte kokosový olej na střední stupeň a vmíchejte koření. Jakmile se rozvoní, přidejte ořechy a restujte je za občasného promíchání pár minut dozlatova. Zakápněte je javorovým sirupem, promíchejte a smažte ještě 30 vteřin a odstavte. 
  4. Troubu předehřejte na 200 °C. Tortillové chipsy rozprostřete na plech a pečte 5 minut, až budou teplé a lehce opečené. Často je kontrolujte, aby se nespálily. 
  5. Avokádo rozpulte, vyloupněte pecku, vydlabejte dužinu a rozmačkejte ji najemno. Papriku zbavte semínek a nakrájejte ji nadrobno, limetu na klínky. Fazole sceďte, propláchněte a nechte okapat. Zlehka poprašte v misce paprikou. Vše naskládejte do misek a podávejte s horkými tortilla chipsy. 
Páteční tortilla misky aneb rozbalené mexické tortilly
Autor: Green Kitchen at Home Páteční tortilla misky aneb rozbalené mexické tortilly

Green Kitchen at Home - Rychlá a zdravá vegetariánská jídla pro každý den
David Frenkiel a Luise Vindahl

V kuchařce Green Kitchen at Home se s námi její autoři dělí o více než 100 vegetariánských receptů – svých rodinných favoritů, které jsou charakteristické pro jejich každodenní kuchyni. Jde o jídla, po nichž se budete cítit a vypadat skvěle, od rychlých a lahodných snídaní i večeří pro každý den až po propracovanější jídla na víkendové oslavy. Recepty jsou chytře sestaveny tak, že podle nich uvaříte velmi snadno, uvedena je doba přípravy i spousta užitečných tipů, což vám usnadní práci. Víkendové recepty zaberou o něco více času, ale i tak jsou báječně nekomplikované. Díky fantastickým fotografiím a food stylingu stejně jako milým osobním příběhům povyšuje Green Kitchen at Home moderní a inspirativní bezlepková vegetariánská jídla na novou úroveň. Tohle je kuchařka, k níž se budete stále a znovu vracet.