Suroviny
- vejce 8 ks
- plnotučné mléko 100 ml
- sůl
- olivový olej 2 lžíce
- klobásy salsiccia (nebo jiné čerstvé klobásky) 150 g
- cibule 1/2 ks
- brambory 200 g
- cuketa 200 g
- hladkolistá petržel (nebo pažitka) 1 lžíce
- čedar 50 g
K podávání
- rajče 2 ks
- salátová okurka 1/2 ks
- ředkvičky 100 g
Postup přípravy
- Nakrájejte klobásky na cca 1–2cm špalíčky nebo je vymačkejte ze střívka ve velikosti sousta. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, brambory a cuketu na kostičky velké přibližně 1 cm.
- V pánvi rozehřejte trochu olivového oleje, na kterém nejprve orestujte klobásky. Jakmile začnou být růžové, vyndejte je a přebytečný tuk z pánve odstraňte.
- Do pánve dejte olivový olej, na kterém na středním plameni osmažte cibuli společně s bramborami a cuketou. Trvá to kolem 10 minut, aby byly brambory měkké.
- Mezitím můžete připravit vajíčka a sýr. Vajíčka prošlehejte společně s mlékem a špetkou soli a také čerstvou pažitkou či petrželí. Čedar nakrájejte na drobné kostičky.
- Jakmile jsou brambory měkké, vraťte do pánve také klobásky a přidejte vajíčka i čedar. Vše po pár sekundách promíchávejte a takto opakujte přibližně 1–2 minuty. Vajíčka by měla být stále šťavnatá a zároveň uvařená. Proto je hned přendejte na talíře a servírujte s čerstvou nakrájenou zeleninou.
PRIMA TIP: Použít můžete jakékoli čerstvé grilovací klobásky, ideálně hrubě mleté, např. typu salsiccia, ale skvělá je i vinná klobása.
Vyzkoušejte také míchaná vejce s restovanými rajčaty podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Míchaná vejce s restovanými cherry rajčátky podle Martina Škody a Marušky Doležalové