Najděte si recept
Na co máte chuť?

Míchaná vejce s pečenými žampiony a kozím sýrem
Suroviny (1 porce)
- velký žampion portobello 1 ks
- Olivový olej 1 lžíce
- špetka himálajské růžové soli
- polotvrdý kozí sýr, nakrájený na plátky 20 g
- Vejce 2 ks
- Žloutek 1 ks
- nadrobno nakrájený kopr (nemusí být) 2 lžíce
Postup
- Rozehřejte troubu na 170 ˚C.
- Plátky houby položte na plech, pokapejte olivovým olejem a osolte himálajskou solí. Pečte 15 minut, pak na žampion naklaďte plátky sýra a vraťte jej na 3 minuty do trouby, aby se sýr rozehřál.
- Vejce prošlehejte v misce se žloutkem a koprem, pak je nalijte na rozehřátou nepřilnavou pánev a na mírném ohni za stálého míchání opékejte na požadovanou konzistenci.
- Vejce ihned podávejte doplněná houbou a posypaná trochou kopru, máte-li chuť.
Prima tip: Všechny houby jsou vynikajícím zdrojem vitaminu D, který většině z nás chybí, protože nežijeme ve slunném podnebí. Proto je vhodné houby zařadit na jídelníček obzvláště v zimě.
Opravdu zdravě
Jezte s ohledem na své tělo – zásaditě
Naučte se s touto osvěžující lifestylovou kuchařkou jíst zásaditým způsobem. Nabízí vám recepty, nad nimiž se sbíhají sliny, spolu s celostním přístupem ke zdraví. V tomto souboru více než 100 receptů se projevuje tvůrčí nadání gurmetské vegetariánské šéfkuchařky Natashy Corrett, plně podporované zkušeností přední odbornice na výživu Vicki Edgson. Recepty jsou snadné a jídla uvařená podle nich vás osvěží po celý den – od snídaně až po večerní ulehnutí do postele. Vyzkoušejte dokonalý ranní životabudič, lilkové závitky s pestem, zeleninovou polévku s quinoou, salát z karamelizovaných hrušek a čočky, karí z fazolek mungo, kořeněné fazolové karbanátky, kokosový chlebíček, hummus ze špenátu a cizrny, mandlovou buchtu s citronem a mákem nebo banánovou zmrzlinu s křupavým tofé. Lehce se přesvědčíte, jak snadné je využívat sílu alkalizujících potravin a současně jíst chutně a dobře.
Vydalo nakladatelství Slovart, www.slovart.cz