Suroviny
- žampiony portobello (velký) 1 ks
- olivový olej 1 lžíce
- himalájská sůl špetka
- kozí sýr (polotvrdý kozí sýr, nakrájený na plátky) 20 g
- vejce 2 ks
- žloutek 1 ks
- kopr (nadrobno nakrájený) 2 lžíce
Postup přípravy
- Rozehřejte troubu na 170 ˚C.
- Plátky houby položte na plech, pokapejte olivovým olejem a osolte himálajskou solí. Pečte 15 minut, pak na žampion naklaďte plátky sýra a vraťte jej na 3 minuty do trouby, aby se sýr rozehřál.
- Vejce prošlehejte v misce se žloutkem a koprem, pak je nalijte na rozehřátou nepřilnavou pánev a na mírném ohni za stálého míchání opékejte na požadovanou konzistenci.
- Vejce ihned podávejte doplněná houbou a posypaná trochou kopru, máte-li chuť.