Připravujeme Prostřeno! ze Zlínského kraje. Soutěžící připraví šlíšky

Tři muži, dvě ženy. Přesně taková bude sestava zlínského týdne. Emoce budou hýbat vším. Co se podaří, a co nikoliv? Jak se hráčům bude dařit a komu půjde nejvíc o výhru – a kdo po ní bude nejvíc toužit?

U koho se odehraje nejlepší zábava, kdo vsadí na riskantní klasiku, kdo na orientální jídlo, které ale nemusí chutnat všem? Jak celým týdnem zamíchá úkol týdne, kterým je tentokrát příprava šlíšků a jejich zakomponování do menu tak, aby nikdo nepoznal, že jde o něco navíc? Jak rychle dojde k odhalení? A kdo nakonec odklopí pokličku, pod kterou se budou ukrývat peníze? Dívejte se.

Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví Dagmar. Vyučila se jako cukrářka a tomuto povolání se i chvíli věnovala. Také pracovala jako dělnice a montážní dělnice. Nyní je v invalidním důchodu. Žije s manželem Zbyňkem a má dvě děti: syna Aleše a dceru Leonku. Do pořadu ji přihlásila její švagrová Bára. Za výhru by pořídila dovolenou pro sebe a svou rodinu. Na jaká jídla se mohou hosté těšit? Na talíři se jim objeví:
1) plněné vejce s toustíkem a salátkem,
2) zeleninová polévka,
3) cibulová krkovice, šťouchané brambory,
4) cupcake.

Úterní večer bude patřit Alešovi. Vystudoval SOU Mikulov, obor kuchař. Pracoval jako řidič mezinárodní dopravy. Nyní je nezaměstnaný. S manželkou Andreou má 4 děti: Nicoletu, Sofii, Martičku a Aleška. Do pořadu se původně přihlásila jeho žena, ale musela jít s dítětem na lékařský zákrok, a tak štafetu převzal Aleš. Rád vyzkouší něco nového. Pokud by vyhrál, tak by peníze použil pro své děti a na různé rodinné výlety. Co se na talířích objeví?
1) Domácí chléb s pomazánkou,
2) slepičí vývar s domácími nudlemi,
3) svíčková na smetaně s domácím knedlíkem,
4) šlehačková roláda.

Středeční hostitel Petr se do pořadu přihlásil sám. Sám o sobě tvrdí, že je milý a upovídaný. Má rád srandu a společnost dobrých lidí. Rád vaří a rád v kuchyni experimentuje. Jednou cedil vývar přímo do dřezu a neměl tam hrnec. Mezi jeho oblíbená jídla patří noky se špenátem a kuřecím masem. Pokud by vyhrál, tak by peníze dal do rodinného rozpočtu a na vzdělání dětí. Podávat se bude:
1) bruschetta al pomodoro,
2) žampionový krém zdobený hoblinami parmezánu,
3) špikovaná vepřová panenka s pepřovou omáčkou, opékané brambory,
4) panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, policistka Kateřina. Je rozvedená a má syna, kterému je deset let. Má také nový vztah. Do pořadu se přihlásila sama, na synovo naléhání. Chtěla mu udělat radost a bere to jako výzvu. Je zvědavá, jak bude zvládat stres a časový limit na vaření. Část případné výhry by poskytla psímu útulku a zbytek by použila na koupi bazénu pro syna. Podávat se bude:
1) čerstvá pomazánka z pečeného masa, chléb,
2) poctivá domácí česnečka s krutony, vejcem a slaninkou,
3) krémová chicken tikka masala s naan plackami,
4) panna cotta dvakrát jinak.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Michael. Má manželku a 4 děti: Nelly, Michaela, Kláru a Martu. Vede dle svých slov skvělý život. Do pořadu ho přihlásila manželka, peníze z výhry by použil na dovolenou s dětmi. Jako zábavu si připravil kvíz: poznávání pohádkové hudby. Menu chystal takové, ve kterém se pochlubí rodinnými recepty. Podávat se bude:
1) domácí játrová paštika,
2) valašská kyselica,
3) tažariny,
4) rybízový koláč.

Novinka: Celý týden Prostřeno! online v předpremiéře

Každé pondělí najdete od 17:00 na online platformě prima+ všech pět dílů Prostřeno! celého týdne, a můžete je tak zhlédnout, kdykoli chcete. A to v placených tarifech LIGHT a PREMIUM. Budete vědět víc než ostatní!

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Kdo připraví nejlákavější menu?

Tento týden v Prostřeno! uvidíte Muže roku:

Inspirace pro vaše grilování. Stáhněte si svoji aplikaci Česko na grilu na Google Play nebo v Apple Store.

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty