Suroviny
Článek
Výborné recepty, kde má hlavní slovo vepřová krkovice – připravte grily!
Plátky vepřové krkovice neodmyslitelně patří k letnímu i prvnímu jarnímu grilování. Z tohoto kousku masa si ale můžete připravit řadu dalších dobrot jako například burger,...
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké měsíčky. V misce promíchejte s trochou oleje a majoránky a polovinu rozprostřete na dno zapékací mísy.
- Krkovičku z obou stran lehce osolte, opepřete a rozložte na cibuli.
- Zbytek cibule navršte na krkovičku a vše podlijte pivem.
- Zapékací mísu přiklopte víkem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C na 15 minut. Potom víko odklopte, krkovičku přelijte šťávou ze dna mísy a pečte ještě asi 30 minut. Během toho je dobré krkovičku ještě několikrát přelít.
- Hotové maso spolu s cibulí vyndejte z mísy a do šťávy vmíchejte ledový kousek másla, který šťávu zahustí a zjemní.